Alexander Stubbista on juuri tullut loimaalaisten presidentti, mutta paikalliset kampanjatiimiläiset seuraavat vielä rauhassa koko maan tuloksen valmistumista. Kuohuviinilasit on kyllä jo laitettu riviin sivupöydälle valmiiksi.
-Hyvältä tuntuu tiimin panostakin ajatellen. Tehtiin mitä pystyttiin ja tehtiin hyvin, Loimaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jaana Boström huokaa jo kuitenkin hymyillen.
Hänellä oli toisen kierroksen kampanjankin ajan luottavainen olo, vaikka viime päivinä Pekka Haaviston kiristä uutisoitiin.
-Joku kymmenys Haavistolle taisi tulla, mutta siitä tehtiin isompi asia kuin miltä se kymmenys tuntuu.
-Totta on sekin, että moni pohti varmaan tarkkaan, kenelle äänensä antaa. Jopa lauantaina vielä tapasin kampanjoidessa henkilöitä, jotka eivät tienneet ketä äänestävät.
Paikalliselle tiimille hän koki isoimmaksi jutuksi sen, että ehdokas Stubb saatiin käymään Loimaalla.
-Ja miten paljon lenkille saatiin mukaan ihmisiä, hän toteaa ja uskoo Stubbin vierailulla olleen valtava merkitys vaalituloksessa.
-Moni muisti senkin, että oli tavannut hänet joskus aikoinaan Loimaan torilla, kun hän oli kampanjoimassa täällä.
Vuosi oli 2015, LL-videon voi katsoa täältä.
Kun puheenjohtajan kommentit on saatu, lasit on jo ehditty kaataa alkoholitonta kuohujuomaa täyteen tuloksen varmistumisen kunniaksi. Railakkaaksi juhlinnaksi ei tunnelma siltikään riistäydy – lähinnä on helpotusta ilmassa.
-Vähän suurempaa lukemaa olisin odottanut galluppien perusteella, Risto Kärki tuumaa, mutta kuittaa sitten, että no, tekipä odotettua pienempi ero illasta sitäkin jännittävämmän.
Lopullinen arvio voitosta oli ”niukka, mutta riittävä”.
-Meni vähän jännäksi, kommentoi Heikki Eskolakin ja Sirpa Pietilä säestää, että vähän välillä oli jo pelottava olo.
He kehuvat vaalikampanjaa. Paikallisten tekijöiden kesken oli hyvä henki päällä tehdä töitä ja ehdokkaat puolestaan tulivat putsanneeksi ilmaa monessa asiassa, kun niistä keskusteltiin perin pohjin.
-Hyvin oli valinnanvaraa, Heikki Eskola sanoo ja viittaa kaikkien ehdolla olleiden tolkullisuuteen.
-Ajatteles kun Amerikassa on esimerkiksi paljon enemmän ihmisiä ja siellä ei meinaa löytyä edes kahta.
Sirpa Pietilä toivoo, että vaalitulos ei jaa kansaa, vaan nyt pysyttäisiin yhtenäisenä.