”Etkö sie näe tässä mittään illoo?”

0

​Todella koskettava runo Elämänlanka tiistain lehdessä. Kiitos Riitta Mikkola.

Kirsti Soikkeli

Taas se alkoi Ilolan alueella, kulkeminen uimapaikalle yksityispihojen ja puutarhojen kautta. Kyseessä on kotirauhan rikkominen.

Kaksikymmentä vuotta vauhtimopopoikien kadun varrella asuneena muistelen mielelläni valtioneuvos Riitta Uosukaisen kertomusta. Lapsenlapset olivat leikkimässä kylpyhuoneessa, kun meno yltyi villiksi ja vesi lensi korkealle. Isoäiti kiirehti hillitsemään ja torumaan. Siihen pikkuväki vastasi viattomana: ”Etkö sie näe tässä mittään illoo?”

Oiva Alanen

Jos vessapaperikoneesta putoaa ratas ja se alkaa valmistaa kärpäsliimapaperia, niin tehtaanjohto ryhtyy toimiin asian korjaamiseksi. Mutta kun joku lautakunta taikka jaos menee rikki ja alkaa suoltaa pelkää älämölöä, kaupunginjohto piiloutuu hallintosääntönsä taakse käyttäen tarvikeosia.

Kadonneen rattaan etsijä

Loimaan mehiläishoitoyhdistys on Suomen aktiivisimpia. Kevätkesällä parhaimpia meden, hunajan tuottajia ovat voikukat, vaahterat ja apilat. Puna-apila tarvitsee mieluiten pitkäkielisen krainilaisen mehiläisen. Rypsi tuottaa hyvin sekä kylväjälle että hoitajalle. Hunajakukka on mehiläisten toivekukka. Mustikan menestymiseenkin vaikuttaa mehiläisten määrä.

Antti Nokso-Koivisto

Huimaa leikkiä pikkutytöiltä torstaina klo 18 sairaalan takapihalla. Lykättiin pyörät sairaalan mäen päälle ja lasketeltiin alas niin kovin kuin päästiin takana olevalle parkkipaikalle. Miten ois käynyt jos joku sairaalan työntekijöistä ois autolla tullut just parkkipaikalle kans kovaa vauhtia. Mikä näitä Loimaan lapsia saa noihin vaarallisiin touhuihin.

Raiskaukset ja lähisuhde väkivalta ihan kantasuomalaisten hommaa, suomi kyseenalaisessa tilastossa maailman toinen, tämä sopii yhteen oikeiston pyrkimykseen totalitarismiin kanssa: muilla ei väliä, kunhan minulla valtaa.

juttu 23.5. maitotilalta. Nauta hyödyntää ruohoa maidoksi ja lihaksi ei leipäviljan syöttöä elukoille (häpäisyä) myös pellon häpäisy aurinko paneleilla oli jutun anti onnittelut ekström mitalista

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän