Hurrikaanille jatkosopimuksia kaksin kappalein

0
Leevi Väänänen lähtee uusimaan Suomen mestaruutta tutussa Hurrikaanipaidassa. JUUSO RIPONIEMI

LENTOPALLO Hurrikaani-Loimaa luottaa jatkossakin tuttuihin pelaajiin passari- ja hakkurirooleissa. Viime kaudella joukkueessa pelanneet passari Leevi Väänänen ja hakkuri Alex Horn jatkavat joukkueessa ensi kaudellakin. Väänänen on Järvenpään Blues-Volleyn kasvatti ja aloittaa neljännen kauden Mestaruusliigassa. Horn on Säkylän Urheilijoiden kasvatti, joka pääsi pelaamaan uransa ensimmäisen kauden liigatasolla.

– Ensimmäinen kausi ei olisi voinut mennä paremmin. Kausi päättyi mestaruuteen, ja meillä oli mahtava joukkue. Se oli tiivis ja hyvähenkinen ja täynnä ammattilaisia, Horn kertaa.

Nuorukaisen peliaika päättyneellä kaudella oli niukka, mutta 19-vuotias hakkuri löysi siihen myös rehellisen syyn.

– Eetu (Häyrinen) pelasi aivan maagisen kauden. Samalla yritin oppia häneltä peleissä ja harjoituksissa.

Väänäsen rooli oli hiukan samanlainen kuin Hornin. 20-vuotiaan passarin ”esteenä” oli ykköspassari Santeri Välimaa, jonka pelaaminen oli tasolla, josta häntä ei horjutettu vaihtoon.

– Kaudesta jäi mieleen se, kuinka mahtava joukkue meillä oli. Jokainen pelaaja oli valmis tekemään töitä tavoitteiden eteen, passari tunnustaa.

Väänäsen halu kentälle pelaamaan kasvoi viime kauden aikana.

– Totta kai tavoite on päästä pelaamaan enemmän ensi kaudella.

Hornin ja Väänäsen jatkosopimukset ovat signaali, että aivan koko mestarijoukkue ei ole hajoamassa. Olli Kuoksa ja Juha Lönnqvist pääsevät jatkamaan viime kaudella aloitettua työtä osittain tuttujen pelaajien kanssa. Molemmat pelaajat ovat jo aloittaneet omatoimisen harjoittelun, mutta joukkueharjoittelu alkaa ensi viikolla.

– Uskoisin, että kesällä tullaan menemään kovaa ja treeneissä on kova vaatimustaso. Tykkään, kun vedetään kovia fysiikkatreenejä sekä tehdään lajiharjoitteita, Väänänen ennakoi.

Hallitsevan Suomen mestarin joukkue alkaa olla koossa muutamaa puuttuvaa palasta lukuun ottamatta. Näillä näkymin koko joukkue on koossa parin seuraavan viikon aikana. Se on varmaa, että Kuoksa ja Lönnqvist tulevat pitämään huolen siitä, ettei joukkue pode mestaruuskrapulaa. Sen verran kova kesätreenijakso alkaa ensi viikolla. Viimeistään siinä vaiheessa unohdetaan mennyt ja menestyksekäs kausi ja aloitetaan uuden tarinan rakentaminen.