Loimaan kesä polkaistiin käyntiin

0
Teemu Tuominen esitteli Amos Lukkaroiselle monia pisteitä torilta ja puistosta, mutta tasaisin väliajoin piti palata polkutraktoriradalle.

LOIMAAN kaupungin järjestämää Loimaan Kesän avausta vietettiin lauantaina hyvin aurinkoisin ja lämpimin tunnelmin. Kauppatori ja Keskuspuisto täyttyivät loimaalaisten yhdistysten, seurojen ja yritysten esittelijöistä ja tarjolla oli kaikenlaista aktiviteettia vähän kaiken ikäisille.

– On tässä koitettu muuallakin käydä tutustumassa, mutta tämä polkutraktorirata kiinnostaa nyt selkeästi eniten. Mikäs tässä ollessa, poikansa kanssa liikkeellä ollut Teemu Tuominen hymyili.

Polkutraktoreiden lisäksi alueelta löytyi ainakin lentopalloa, petankkia, pallonheittoa, kuulapyssyjä, sirkustemppuilua ja suunnistusta. Tekemistä ja lämpöä piisasi, mikäs sen mukavampaa?

– Useammin saisi olla tämän kaltaisia tapahtumia. Tuossa leikkipuistossa me käydään usein, mutta ei tänne puiston puolelle kovinkaan usein päädytä, Jonna Sarell kertoi.

Torilavalta kaikui Laura Kilpiön juontojen väleissä musiikkiesityksiä, kyläterveisiä ja liikuntapalveluiden Petri Kajanderin vetämä jumppatuokio.

TORIALUEEN kehittämisehdotuksiin pääsee vaikuttamaan vielä tämän viikon ajan. Loimaan kaupungin verkosta löytyvä kysely ei pikaisen kyselykierroksen perusteella ollut tavoittanut aivan kaikkia kyläläisiä. Varteenotettavia kehitysehdotuksia kuitenkin löytyi monelta.

– Iltatoreja ja teematoreja voisi järjestää. Eivät ihmiset lähde tavallisina toripäivinä niin helposti liikkeelle, mutta kun on jotain siihen kylkeen mietittynä, niin ne kiinnostavat, Jani Suvinen tuumaili ja lisäsi torialueen toimivuuden olevan hyvällä tasolla nykyiselläänkin.

Samoilla linjoilla oli moni muukin. Tori kehittyy palvelu- ja tapahtumatarjonnan, eikä niinkään uudistusten kautta. Jokunen vaatimus tapahtumille kuitenkin löytyi.

– Kaikki pitäisi saada ilmaiseksi – tai pikkuisen halvemmalla. Ei ihmiset mistään maksa kuitenkaan. Mielestäni tori on oikein viihtyisä paikka, tai ainakin itse olen kaiken täältä saanut, mitä olen kaivannut, Toni Salonen kertoi.

Loimaan kaupungin yhteistyö Loimaan Kauppalan kanssa tulee kulttuurituottaja Manu Mäkisen mukaan näkymään jo tänä kesänä.

– Tästähän nyt käynnistyy toritapahtumien kausi, ja jatkossa lähes joka perjantai torilla on jotain. Tapahtumat on kuitenkin suunniteltu lähtökohtaisesti heille, jotka torilla jo muutenkin asioivat, sillä olisi jokseenkin järjetöntä yrittää houkutella sinne uusia kävijöitä ja häätää vanhat samalla. Touhu kehittyy pienin askelin, mutta hyvään suuntaan, Mäkinen kommentoi.