Sitkeä LP käänsi jälleen voiton

0
LP:n Iiro Hämäläinen. LL ARKISTO / HANNA PIETILÄ

Hyvinkää–Loimaa 1–2 (6–7, 5–2, 0–1).

PESÄPALLO LP:n tarpeeseen tullut juhannustauko sai päätöksen, kun joukkue matkusti torstaina alkukauden positiivisimman yllättäjän eli Hyvinkään Tahkon vieraaksi.
Tahkolta oli ennakkoluuloton aloitus tälläkin kertaa. Joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva, LP:ssäkin aikoinaan esiintynyt Jere Harjuvaara puhkaisi kentän kolmen juoksun arvoisesti ja toi vielä tuplajuoksun päälle. Taululla komeili 4–0.
LP ei mennyt shokkiin isosta johdosta. Toisessa vuorossa ajotilanteesta Tommi Malinen latasi pallon kakkosluukusta Pihkalan legendaariselle muuntajalle tasoittaen pelin tilanteeseen 4–4. Kolmannessa vuorossa tulitus jatkui. Malinen, Arttu Kunnari ja Eemeli Mäki onnistuivat kaikki vuoroillaan. Tahko sai kiriä aikaiseksi viimeisen tasoittavalla, mutta se ei kahta juoksua enempää tuottanut, ja LP nappasi avausjakson.

Toisen jakson alku oli melkoinen pesis-déjà-vu. Avausvuorossaan Tahko painoi kaasun pohjaan ja karkasi 5–0-johtoon. LP ei saanut jaksollaan oikein sisäpeliä rullaamaan toivotulla tavalla. Välillä sakkasi tilanteen rakentelussa, välillä kotiutuksissa. Vaikka ulkopeli tiivistyikin, ainoat juoksut nähtiin toisessa vuorossa Malisen mailasta ja viimeisen tasoittavalla, kun Miro Märsylä köpötteli kotiin vapaataipaleella.
Superissa LP:n tiivistynyt ulkopeli kesti Tahkon hyökkäyksen komeasti. Yhden palon ajolähtö rakentui kärjestä Joona Iivoselle. Tämän keskikumura saatteli kotipesään Märsylän ja LP:n voitto varmistui. Tämä takasi sen, että Puna-Mustat on edelleen ainoa joukkue, jolle LP on hävinnyt tällä kaudella.

Ottelun ratkaisujuoksun lyönyt tuore isä Iivonen oli tyytyväinen pelin jälkeen.
– Jaksojen avausvuorot olivat heikkoja, päästettiin niissä muutamat turhat juoksut. Onneksi ”Toke” sai avausjaksolla avattua meidän peliä ja päästiin jaksoon mukaan ja onnistuttiin se kääntämään. Supervuoro oli sellaista meidän peruspeliä, oltiin ulkona riittävän hyviä ja saatiin sisällä tehtyä se tilanne. Tällä kertaa osui itselle se kunnia, että pääsi pelin ratkaisemaan.
LP:ltä palkittiin kuusi lyötyä juoksua kirjannut Malinen sekä erinomaisesti kentälle 88 prosentin teholla kärjeksi päässyt Aleksi Lahti.
Kausi pysähtyy jälleen viikonlopuksi, kun pesäpalloväki suuntaa Itä–Länsi-viikonloppuun Jyväskylään. Ensi viikolla edessä on taas kaksi ottelua, kun torstaina kohdataan kotikentällä sarjajumbo JoKo-jun ja lauantaina matka käy Riihimäelle.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän