Hirvikoskentien matonpesupaikan Rinki-ekopiste suljetaan

0
Ringistä perustellaan ekopisteiden sulkemista niiden jätekertymien pienuudella.

LOIMAAN SEUTU Kesäkuun aikana suljetaan Varsinais-Suomen alueella 11 kotitalouksien pakkausjätteen lajitteluun tarkoitettua Rinki-ekopistettä. Yksi suljettavista ekopisteistä on Hirvikoskentien piste, joka sijaitsee matonpesupaikan vieressä, Vesikoskella.

– Vähän käytettyjen pisteiden ylläpitäminen ei ole kannattavaa taloudellisesti eikä ympäristön kannalta, alueen Rinki-ekopisteistä vastaava aluepäällikkö Harri Patana perustelee yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön tavoitteena on keskittää Rinki-ekopisteitä sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat, kuten päivittäistavarakauppojen yhteyteen.

Tiedotteen mukaan Ringin tavoitteena on, että tulevaisuudessa jokaiselta Rinki-ekopisteeltä löytyy muovipakkausjätteen keräysastia. Tällä hetkellä muovipakkausten lajittelumahdollisuus on noin tuhannella Ringin 1 700 ekopisteestä.

– Ihmiset toivovat meiltä muovinlajittelumahdollisuutta lähiekopisteelleen. Ekopisteverkostoa kehittämällä voimme panostaa siihen, että muovipakkauksia pääsisi lajittelemaan kaikilla Rinki-ekopisteillä, Patana kertoo.

Kotitalouksille tarkoitetuille Rinki-ekopisteille voi tuoda maksutta kodin pakkausjätettä: kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia. Lisäksi Ringin kumppanit keräävät useilla ekopisteillä paperia ja vaatteita.

 

Juttua on korjattu to klo 14.37 seuraavasti: Yksi suljettavista ekopisteistä on Hirvikoskentien piste, joka sijaitsee matonpesupaikan vieressä, Vesikoskella.

Jutussa oli aiemmin virheellisesti tieto, jonka mukaan yksi suljettavista ekopisteistä olisi ollut Hirvikoskentien piste, joka sijaitsee K-marketin vieressä. K-marketin ekopiste tulee säilymään.

Lisäksi jutun otsikko ja kuva on muutettu vastaamaan korjauksia. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän