Loimaan Palloilijat juhannuksen viettoon toisena

0
KUVA: LL / arkisto

JoKo-juniorit – Loimaan palloilijat 0–2 (1–4, 0–6).

Jos joskus juhannustauko voi tulla hyvään aikaan, niin nyt se todellakin tulee Loimaan Palloilijoille. Viimeiseen kamppailuun sarjajumbo Jokioisten JoKo-junioreita vastaan ennen juhannusta jouduttiin lähtemään melko raajarikkoisella kokoonpanolla. Iiro Hämäläinen oli edelleen sivussa. Lisäksi Joona-Tapio Mattilan jalkavaiva piti hänet poissa ja sekä Mikko Lehtisalo että Miro Märsylä olivat sairastuvalla. Lisäksi juuri ennen peliä Tommi Malinen joutui jäämään sivuun. Täten joukkueen jokerikolmikko oli vähintäänkin normaalista poikkeava, kun sen muodosti kokeneet Sebastian Jaakkola ja Joni Kalttonen sekä todellisella pikahälytyksellä joukkueen huoltaja Jarkko Littunen.

Tiedossa oli siis hankala ottelu, vaikka illan vastustaja olikin vielä sarjassa pisteittä. Kotijoukkue sai lisäksi loistoalun otteluun, kun Niko Reiman onnistui kotiutuksessaan. LP kuittasi kuitenkin tasoittavallaan väkevästi. Toni Pomell, Jaakkola ja ysikköön noussut Eemeli Mäki onnistuivat kaikki juoksun arvoisesti mailan varressa. Toisessa vuorossa Akseli Åberg kiersi kauden toisen kunnarinsa tyhjään kenttään. Loppujaksolla ei juoksuja nähty, joten LP nappasi sen 1–4.

Vieraat menivät johtoon toisen jakson alkajaisiksi, kun Pomell saatteli Aleksi Lahden kotipesään. Läpi ottelun poissaoloista huolimatta hyvin toiminut ulkopeli piti Jokioisen vähillä tilanteilla ja lopulta loimaalaisten oma sisäpeli tuotti myös tulosta. Kolmannessa vuorossa Antti Ropponen ja Pomell löivät juoksun mieheen ja neljännessä Ropponen jo kauden kolmannella kunnarillaan kaunisteli jakson loppulukemiksi 0–6.

Palloilijoiden kireään otteluohjelmaan ei ole luvassa hirveästi helpotusta ennen heinäkuun loppupuolta. Joka tapauksessa pieni juhannushuili tulee hyvään paikkaan, vaikka alkukausi onkin mennyt oikein hyvin. Joukkueen kapteeni Niko Mäki kertaili alkukautta.

– Runkosarja on ylittänyt puolivälin ja toisena ollaan, joten ihan aikataulussa noin tuloksellisesti mennään. Paljon on toki parannettavaa, mutta kyllä jokainen joukkueen jäsen voi olla tyytyväinen meidän tekemiseen. Palautellaan hetki, jotta ollaan valmiita ensi viikon kovaan vieraspeliin.

Pääpiirteittäin Loimaan Palloilijoiden alkukausi on ollut oikein hyvä. 11 otteluun vain 43 päästettyä kertoo siitä, että ulkopeli on rautaista sarjatasolle. Sisäpelissä sen sijaan riittää vielä mietittävää, mutta ensin pitää saada pelaajat kuntoon.

– Tänään ei nähty Jokioisilla hirveän laadukasta pesistä, mekin jouduttiin laittamaan huoltaja Jarkko Littunen kokoonpanoon, kun meinasi pelaajat loppua jo ennen peliä. Se on vaikuttanut etenkin sisäpeliin, että meillä on ollut aika paljon vaihtuvuutta vaivojen johdosta, Mäki päättää.

Palloilijoiden parhaina palkittiin keskiviikko-illalla kunnarin kiertäneet Akseli Åberg ja Antti Ropponen. Kausi jatkuu juhannuksen jälkeen vierasottelulla Hyvinkään Tahkoa vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän