Loimaan työttömyysaste pysyi ennallaan

0
SSS/VILLE POHJONEN

LOIMAAN SEUTU Loimaan työttömyysaste oli toukokuun lopussa 9,9 prosenttia. Oripäässä vastaava luku oli 7,8, Ypäjällä 7,3 ja Humppilassa 8,5. Huhtikuuhun verrattuna Loimaan työttömyysaste pysyi ennallaan. Humppilassa se laski 0,5 prosenttiyksikköä ja Oripäässä ja Ypäjällä kummassakin 1,1 prosenttiyksikköä.

Varsinais-Suomessa työttömien työnhakijoiden osuus oli toukokuussa 9,2 prosenttia. Huhtikuuhun verrattuna luku on laskenut 0,1 prosenttiyksikköä. Laskua selittää lomautettujen määrän putoaminen. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden työttömyys on Varsinais-Suomessa kasvanut 0,9 prosenttiyksikköä.

Varsinais-Suomessa oli toukokuun lopussa 21 600 työtöntä työnhakijaa. Maakunnan alueella työttömyysaste oli toukokuussa korkein Turussa (12,0 %) ja matalin Ruskolla (3,7 %).

Huhtikuun tapaan erityisesti nuorten (alle 25 v.) työttömyys oli suurta verrattuna vuoden takaiseen. Loimaan seudulla nuoria työttömiä työnhakijoita oli 30 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Toukokuussa miesten työttömyys laski hieman, mutta naisten pysyi ennallaan.

Pitkäaikaistyöttömiä oli maakunnassa noin 200 henkeä vähemmän kuin vuosi sitten, mutta viime kuuhun verrattuna määrä kasvoi noin 100 hengellä.

Avoimia työpaikkoja oli toukokuussa tarjolla Varsinais-Suomen alueen työ- ja elinkeinotoimistoissa yhteensä 7 200, joista 3 400 tuli tarjolle toukokuun aikana. Loimaalla avoimia työpaikkoja oli toukokuun lopussa 87, Oripäässä ei Ely-keskuksen tilastojen mukaan yhtäkään. Humppilassa avoimia työpaikkoja tuli toukokuun aikana tarjolle 7, Ypäjällä ei ainuttakaan.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän