Räjäytystyöt jatkuvat ensi viikon ajan

0
Lapti oy:n vastaava työnjohtaja Arto Vainio ja Rauhalan Louhinta oy:n räjäytystöiden johtaja Samu Salminen kertovat räjäytystöiden sujuvan suunnitellusti, vaikka louhittavaa olikin tuntuvasti suunniteltua enemmän.

Loimaan keskustaan sairaalan lähelle rakennettavan uuden palvelutalon maanrakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Räjäytystyöt jatkuvat tulevan viikon ajan.

– Pintamaan kaivuutyöt käynnistyivät kaksi viikkoa sitten. Nyt on viikko louhittu ja louhinta kestää kolme viikkoa, eli ensi viikon loppuun mennessä pitäisi louhinnan olla valmis, Rakennusliike Lapti oy:n vastaava työnjohtaja Arto Vainio kertoo.

Räjäytystyöt etenevät aikataulussa, vaikka louhittavaa on arviolta jopa kolminkertainen määrä pohjatutkimusten tuloksiin verrattuna.

– Oli yllätys meillekin, että louhittavaa on ihan tuntuvasti enemmän mitä tutkimuksissa näkyi. Ei Loimaa ihan pelkkää savea olekaan.

Ylimääräistä louhittavaa löytyi myös Vapaudenkatua myöden kaivettavasta hulevesilinjasta.

Vainio kuvailee nykyistä työvaihetta näkyvien tulosten kannalta hitaaksi. Työtunneista vähintään kolmannes kuluu poraamiseen ja loppuaika räjäytetyn maa-aineksen ylös repimiseen ja lastaamiseen.

– Syvimmillään mennään neljään ja puoleen metriin, niin se vaatii kolme tai neljä räjäytyskertaa, että ollaan siellä, Vainio selventää, ja lisää syvimpään kohtaan louhittavien väestösuojan ja varaston olevan piirustuksissa korkeimman kalliolaen kohdalla.

Louhintatyöt hoitaa paimiolainen Rauhalan Louhinta oy ja maansiirtotyöt turkulainen Kaivuuliike Kummala ja kumpp. oy.

Korkeimmassa kohdassa louhitaan neljän ja puolen metrin syvyyteen. Osa louhitusta kalliosta käytetään palvelutalon pohjien tekemiseen.

Lähialueen kiinteistöihin on asennettu räjäytyksistä johtuvaa tärinää mittaavia laitteita ja niiden mukaan aiheutunut tärinä on korkeimmillaan ollut 25 prosenttia raja-arvojen sallimasta määrästä. Vainion mukaan räjäytysten äänet saattavat säpsähdyttää ihmisiä, jolloin tärinä saattaa tuntua kovemmalta.

Vainio kertoo Laptin olleen tiiviissä keskusteluyhteydessä varsinkin sairaalan ja keskuskoulun henkilöstön kanssa.

– Tämä on ajateltu niin, että louhintatyöt alkoivat koulun kesälomajakson aikana, milloin alueella on vähiten ihmisliikennettä. Se on tosi tärkeä asia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän