Kirkkovaltuusto hyväksyi viime vuoden tilinpäätöksen, joka oli vajaat 182 000 euroa ylijäämäinen. Etualalla istuu Paavo Sätilä. LARI KIVIRANTA

LOIMAAN kirkkovaltuuston piti hyväksyä Mellilässä Hurstinkulmantiellä sijaitsevan kiinteistön myyminen irtaimistoineen.
Kyse on seurakunnan testamenttilahjoituksena saamasta kiinteistöstä, joka oli myynnissä kiinteistönvälittäjällä. Noin 0,28 suuruisella tilalla sijaitsee asuinrakennus ja vanhoja talousrakennuksia. Seurakunta oli saanut kiinteistöstä 38 000 euron tarjouksen, ja aihetta aiemmin käsitellyt kirkkoneuvosto esitti kohteen myymistä kyseiseen hintaan Krister Anderssonille (LL 30.5.).
Keskiviikkoiltana kokoontunut kirkkovaltuusto joutui kuitenkin palauttamaan asian uudelleen valmisteltavaksi. Syynä on asuinrakennuksessa ilmennyt vesivahinko ja ostajan vetäytyminen kaupasta, ainakin tässä vaiheessa.
Seurakunnan kiinteistöpäällikkö Anni Mainela kertoi valtuutetuille, että kiinteistön naapurissa asunut henkilö oli toukokuun lopulla tarkastuskäynnin yhteydessä huomannut asuinrakennuksen sokkelissa kosteuden aiheuttamia tummentumia.
Kosteuskartoituksessa vuotokohta oli paikannettu talon keittiöön. Mainelan mukaan vuodon syytä ei tiedetä tarkalleen ennen seinien avaamista, mutta todennäköisesti vesi on peräisin talon lämmitysjärjestelmän putkistosta.
Mainela arvioi suurimpien vahinkojen koskevan rakennuksen ulkoverhoilua.
– Sisään ei ole juuri tullut vettä.
Kiinteistöpäällikkö sanoi ostajan vetäytyneen kaupasta seurakunnan ilmoitettua vesivahingosta. Hän ei kuitenkaan poissulje sitä, etteikö ostaja voisi olla myöhemmin kiinnostunut kohteesta.
Kirkkovaltuustossa harmiteltiin tapausta, mutta kirkkoherra Riku Laukkanen piti silti hyvänä sitä, että asia paljastui ennen kaupantekoa. Muuten tapaus olisi voinut koitua seurakunnalle todella kalliiksi.

Kokouksen lopussa varavaltuutettu Marita Lahtonen kysyi Alastaron seurakuntatalon tilanteesta. Kiinteistöpäällikkö Mainela vastasi, että seurakuntatalon sisäilmakartoituksen jatkotutkimukset tehdään heinäkuussa. Hän kertoi seurakunnan kartoittavan väistötiloja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän