”Uimaranta on aivan täydellinen”

0
Santeri Pulkkinen ja Martti Viitasaari viihtyvät suppaillessa, mutta sydämet halajaisivat kalastamaan.

Tämän viikon helteet ovat innoittaneet saviseutulaisiakin hakeutumaan vilvoittavien vetten äärelle. Suosituin rantakohde on edelleen Melliläjärvi, joka sai uimareilta ja auringonpalvojilta varauksettomia kehuja torstain kuumassa säässä.

– Ainoa kunnon uimapaikka tässä lähiseudulla. Täällä on puhdas vesi ja ihanaa nähdä paljon lapsiperheitä, lapsenlapsensa Sofian kanssa jäätelölle istahtanut Riitta Iisakkala kehui.

Jonna Koskisen mukaan Melliläjärven rantakahvilassa suosituimman tuotteen tittelistä kamppailevat jäätelö ja jäähilejuomat. – Molempia menee todella paljon.

Ruskolaiset Aleksi Rönty ja Pauliina Kuusisto olivat saapuneet Melliläjärvelle ensimmäistä kertaa. Tytär oli kavereidensa kanssa piipahtanut rannalla aiemminkin, ja kehujen perusteella Mellilään uskalsi lähteä hieman kauempaakin.

– Poika innostui, kun näki frisbeegolf-radan, niin tänne pitänee tehdä toinenkin reissu.

– Tosi kiva ranta – siisti, sopivat palvelut ja upean värinen vesi. Täällä on kaikki kohdillaan.

Pyry ja Peppi Rönty viihtyivät suppailuretkellä. Pyry oli ensimmäistä kertaa Melliläjärvellä, ja ainakin frisbeegolfrata pitää vielä päästä testaamaan.

Kuoroon liittyi myös Teemu Heinonen, joka kertoi käyneensä kesäloman aikana Melliläjärvellä joka päivä.

– Paras mesta lähimailla mielestäni. Vaikea tällaiseen on mitään enempää vaatia. Ajaa vaan moottoripyörällä rannalle, niin pihatöitä voi tehdä sitten helteiden helpotettua, Heinonen paljasti.

Teemu Heinonen kertoo ajavansa Melliläjärvelle joka päivä. Joskus matka vie muillekin uimapaikoille, muttei usein.

Suppailureissulta palanneet Santeri Pulkkinen ja Martti Viitasaari ovat innokkaita kalamiehiä, vaikka tiistaina virvelit olivatkin jääneet toiseen autoon. He heittivät ilmoille myös kala-asioihin liittyviä kehitysideoita.

– Järveen voisi istuttaa pari tai parisataa haukea ja kirjolohta. Ja sitten toiselle rannalle perustaa venevuokraamon, Pulkkinen innostui.

– Uimaranta on aivan täydellinen, mutta kalastamaan pitäisi päästä, humppilalainen Viitasaari komppasi.

Melliläjärven rantakahvilassa kesätöissä oleva Martta Lehto kertoo päivien olevan hyvin kiireisiä, mutta mukavia.

Pintavesien lämpöjä

Loimijoki Peltoisten uimalaiturilla: 23 astetta.

Melliläjärvi: 20,5 astetta.

Pappistenjärvi: 27 astetta.

Oripään Myllylähde: 18 astetta.

Oripään Myllylähteen pikkulampi: 24 astetta.

Lämpötilat mitattiin torstaina kello 13–15.

”Vesipeto” Lotta Kulmanen, 3, nautti elämästä Oripään Myllylähteen pikkulammella. Hän oli uimassa iskän kanssa. Uimassa käydään päivittäin, kunhan kelit sallivat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän