Ulvila kaatui LP:n käsittelyssä

0
LP:n Iiro Hämäläinen. LL ARKISTO / HANNA PIETILÄ

UPV–LP 1–2 (2–5, 5–1, 0–1).

PESÄPALLO LP:n tasonmittaukset jatkuivat miesten suomensarjassa torstai-iltana, kun joukkue matkasi sarjassa pisteen edellä olleen Ulvilan vieraaksi. Kaksi perinteistä pesäpalloseuraa tarjosivat hyvin kaksivaiheisen näytöksen katsojille.
Juoksunteon aloitti UPV:n lyöjätykki Petri Kulmala. LP:n tasoituksesta toisessa vuorossa vastasi Joona-Tapio Mattila laittamalla pallon väliin ja kokoonpanoon takaisin saatu Miro Märsylä tikkasi juoksun. Kulmala onnistui toistamiseen ennen kuin LP:n kolmannessa sisävuorossa purskahti isommin. Akseli Åberg kiersi tyhjään kenttään kunnarin. Joukkue rakensi ajolähdön, josta Joona Iivosen lyönnillä kotiin ehtivät Åberg ja Märsylä. Mattila kotiutti vielä Iivosen ja sinetöi avausjakson loppulukemiksi 2–5.

Toisen jakson alkukin lupaili LP:n kannalta hyvää, kun Eemeli Mäki onnistui kauden ensimmäisessä kotiutuksessaan. Tähän saakka Mäkeä oli karttanut välillä keskiosumien puute ja välillä myös surkea tuuri. Nyt Åbergin onnistui tuoda jo illan kolmas juoksunsa, ja Mäki sai tärkeän onnistumisen. Toisen tasoittavalla Kulmala onnistui kuitenkin jälleen ja johtojuoksu syntyi harhaheitolla. Tämän jälkeen LP:n pelissä tuli ehkä pienoinen ulospuhallus alkukauden rasituksen pohjilta ja UPV meni menojaan.
Pelinjohtaja Jesse Jokinen sai joukkueen rivit kasaan ennen supervuoroa. Kärki järjesti yhden palon ajon, josta alkukaudella säännöllisesti hyviä lyöntejä esittänyt Toni Pomell onnistui kotiuttamaan Åbergin. Vaikkei lisäjuoksuihin pystyttykään, ulkopeli oli rautaa, ja LP nappasi UPV:n päänahan ja kaksi arvokasta sarjapistettä vaikealta vieraskentältä.

Illan LP-hahmo, neljä juoksua tuonut ja kunnarin kiertänyt Åberg kertaili pelin jälkeen tapahtumia.
– Avausjakso oli sellaista meidän hyvää normaalia rutiinitasoa. Keskittyminen välillä herpaantui. Johtuuko sitten käynnissä olleesta kovasta peliruuhkasta vai mistä, mutta toinen jakso meni sitten meidän omiin hölmöilyihin ja annettiin se pois ilman, että vastustajan piti tehdä oikein mitään erikoista. Superista saatiin onneksi rutiinilla kerättyä toinen piste pois kuleksimasta.
Kysyttäessä omasta illasta hän oli luonnollisesti tyytyväinen.
– Oma peli oli tänään sisällä parempaa kuin tällä kaudella kertaakaan. Tuli hyvään paikkaan hyvä ilta, kun joukkue sitä tarvitsi, 24-vuotiaana joukkueen kokeneempiin kuuluva Koetus-kasvatti pohti.

LP nousi sarjataulukossa UPV:n rinnalle. Molemmilla on kasassa yhdeksästä ottelusta 20 pistettä ja edellä on vain PuMu, jolla on yksi piste enemmän ja yksi peli enemmän pelattuna. Seuraava kamppailu lauantaina on mielenkiintoinen.
– Sarjanousija Riihimäki tulee stadionille. Se ei varmaan niin ihmeellistä ole, mutta seuraikoni Tuuran Topi palaa Loimaalle vastustajan riveissä, niin tulee varmaan aika spesiaali matsi, joukkueen huoltaja Jarkko Littunen tuumi.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän