Valaisimia uusitaan Alastarolla

0
TS/ARI-MATTI RUUSKA

VARSINAIS-SUOMEN Ely-keskus parantaa tievalaistuksen laatua, energiatehokkuutta sekä liikenneturvallisuutta uusimalla elinkaarensa päässä olevia suurpainenatriumvalaisimia ledivalaisimiin. Uutta valaistusta rakennetaan yhteensä noin 20 kilometriä.

Ely-keskuksen tiedotteen mukaan Loimaan seudulle on tulossa uusia valaisimia Alastarolle maanteille 213 ja 2101, joilla työt alkavat syyskuussa ja valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Urakoitsijana on Pav oy.

Elyn mukaan tienkäyttäjille valaistuksen uusiminen näkyy parhaiten siinä, että ledivalaisimien myötä valaistuksen väri vaihtuu. Parempi valaistus lisää pimeän ajan liikenneturvallisuutta.

Ely-keskuksen mukaan Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa on yhteensä yli 28 000 tievalaisinta, joten vaihdettavaa on paljon. Tänä vuonna vaihdetaan noin 3 200 valaisinta, minkä jälkeen ledivalaisimien osuus on Varsinais-Suomessa lähes 60 prosenttia ja Satakunnassa yli 45 prosenttia.

Juttua on korjattu pe 28.6. klo 14.23: Valaisimia vaihdetaan Alastarolla maanteillä 213 ja 2101. Aiemmassa versiossa toisessa kohteessa oli virheellinen tiennumero: 203.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän