Ampiaisia, kukkia ja mister Goigoi – mielikuvitus lähti lentoon paaleja maalatessa

0
Koiramaalaus sai inspiraationsa Juulia Rantasen uudesta koirapehmosta. Kuva: Oona Tepponen

Loimaa/Sarka-museo
Oona Tepponen
Suomen kuvataiteen päivää vietettiin keskiviikkona Sarka-museon pihamaalla Paalit maaliin -tapahtuman merkeissä. Taidetapahtuma järjestettiin toista vuotta peräkkäin.
Juulia Rantasen, 7, sanoin kyseessä oli “paras tapahtuma ikinä”. Hän maalasi paaleja ensimmäistä kertaa, mutta kertoi tahtovansa jo nyt tulla paikalle myös ensi kerralla.
– Maalasin ampiaisia, kukkia ja mister Goigoin. Se on uusi koirapehmo, Akita-rotua. Halusin maalata siitä ihan näköisen, hän kertoi taideteoksensa mallina toimineesta lelusta.
Myös Amanda Peltonen, 9, oli ottanut mallia maalaukseensa erilaisista eläinhahmoista. Paalissa seikkailivat kissat Miina ja Manu sekä Pupu Tupuna sisaruksineen. Amandan veli Benjamin, 7, taas maalasi lentävällä saarella asuvan lohikäärmeen.
– Me piirretään useammin kuin maalataan ja maalataan yhdessä silloin, kun äitikin maalaa. Tämä on aika kivaa, kun on paljon tilaa ja pystyy maalaamaan paljon erilaisia juttuja, Amanda kehui maalisuti kädessään.
Emma Kivinen, 8, maalasi paalin kylkeen suuren kissan. Hänellä oli ollut viime vuonna niin hauskaa, että tänäkin vuonna piti päästä taiteilemaan.
– Tykkään piirtää, ja maalaaminenkin on kivaa. Ajattelin, että maalaisin kissan, joka olisi jollain lailla vähän erikoinen, hän kuvaili teostaan.
Kuvataiteen riemua jakoivat Sarka-museon kanssa yhteistyössä Loimaan kaupunki ja MTK Loimaa.
Jo tapahtuman ensimetreillä Loimaan kaupungin Heidi Caven, Sarka-museon Sanna Kiertonen ja MTK:n Pekka Ahokas totesivat, että paaleja olisi saanut olla enemmänkin. Ensimmäisen tunnin jälkeen pihalta ei löytynyt enää yhtäkään tyhjää paalia.
– Hieman sitä määrää arvottiin, mutta nopeasti ne ovat täyttyneet, he hymyilivät.
Paalit maaliin on kolmikon mukaan esimerkki yhteisöllisestä taiteesta, sillä kellään ei ole nimikoitua, omaa paalia, vaan maalaukset limittyvät toisiinsa.
– Ihana tapahtuma, kunhan muistaa, ettei laita ihan parasta päälle. Kyllä tämä saisi olla ihan pysyvä juttu, Caven totesi.
Taideteoksia voi ihailla Sarka-museon pihamaalla heinäkuun ajan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän