Alastarolla ajettiin Circuit Racingin SM-pisteistä

0
Numerolla 51 sunnuntain osakilpailussa ajanut Esa Karlstedt edusti Riihimäen Moottoriurheilukerho Kahvakoplaa. Sunnuntai aloitettiin aamun aika-ajoilla, ja varsinaiseen kilvanajoon lähdettiin iltapäivällä.

Alastaron moottorirata
Oona Tepponen

Moottoripyöräkerho West Coast Racing Club järjesti sunnuntaina ratamoottoripyöräilyn SM-osakilpailun Alastaron moottoriradalla. Osakilpailu oli kauden toinen.

Radalla nähtiin Suomen parhaimmiston lisäksi myös Viron mestaruussarjan kuskeja, kun päivä alkoi aamulla aika-ajoilla ja päättyi iltapäivällä varsinaisiin kilpailulähtöihin.

Lähtöjä ajettiin aika-ajoissa ja kilpailulähdöissä kuusi, ja luokkia oli yhteensä 14. Kilpailunjohtaja Raul Koov kertoi kaiken toimineen moitteettomasti.

– Hyvin on mennyt, lounaan jälkeen alkavat kilvanajot. Täällä on viime vuosina satsattu rataan, Koov kehui heti aamusta.

Myös virolainen Evgeny Lavrinenko kehui radan olosuhteita. Viro B-luokassa BMW-merkkisellä pyörällä kilpailleelle Lavrinenkolle tämä oli toinen kerta Alastarolla.

– Tein ensimmäisellä kierroksella virheen, mutta rata on hyvässä kunnossa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ajoin radan uudella osalla, ja se oli hyvä, oman kilpailulähtönsä ykköseksi ajanut Lavrinenko kommentoi aika-ajojen jälkeen.

Pöytyäläisellä Jarno Hellstenillä oli sunnuntaina kotikenttäetu, sillä hän käy harjoittelemassa Alastarolla arki-iltaisin. Oliko siitä sitten hyötyä vai ei, sitä Suzukilla ajanut mies jäi itsekin pohtimaan.

– Tavallaan se tuo paineita, kun tätä rataa on hinkattu niin paljon, ja katsomossa on paljon tuttuja. Kyllä tämä silti on kesän ykkösviikonloppu, kun pääsee kotiradalla ajamaan, Hellsten totesi.

– Lähdöt eivät ole minulle mitenkään helppoja, joten niitä ei kannattaisi mokata, tai muuten joutuu ajamaan kilpaa ihan tosissaan, että saa muut kiinni, West Coast Racing Clubia edustava Hellsten naurahti.

Päät kääntyilivät katsomossa tiuhaan tahtiin, kun nopeat pyörät ajoivat ohi. Raisiolaiset Pirjo ja Ilpo Koskinen seurasivat menoa etupenkin paikoilta.

– Olen käynyt täällä niin kauan, kun rata on ollut. Kaikki on mennyt eteenpäin ja siitä täytyy antaa kiitosta: aikataulut pitävät ja kaikki sujuu, Ilpo Koskinen kommentoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän