Ei enää tuhannen taalan kysymys

0
LL Arkisto

Maamieskouluna monen tuntema Novidan Hämeentien yksikön komea ja melkoisen historian omaava rakennus on osin toimintakiellossa mikrobiongelman vuoksi (LL 18.7.).

Rakennukseen on suunniteltu kattoremonttia jo pari vuotta, mutta mikrobit ehtivät ensin. Ne laittoivatkin korjaussuunnitelmat uusiksi, sillä uuden kartoituksen perusteella rakennuksesta löytyi enemmänkin ongelmia.

Parin miljoonan euron suuruiseksi arvioidun kattoremontin sijaan edessä voi olla jopa kuuden miljoonan korjaukset.

Ei ole yllätys, että ratkaisuksi esitetään kokonaan uuden rakennuksen tekemistä. Pohdinta ja ajatuksenkulku on tuttua myös esimerkiksi jo pitkään tyhjänä seisoneen Loimaan kaupungintalon tapauksesta – jopa korjausten vaatima rahasumma liikkuu samoissa miljoonissa.

Veronmaksajia ehkä ihmetyttää, miten moni ongelma kiinteistöissä lopulta tulee yllätyksenä jopa virkahenkilöille ja poliittisille päättäjille ja miten kauan päätösten aikaansaaminen kiinteistöjen kohtalosta voikaan kestää.

Kun on kyseessä oikein tärkeä ja tarpeellinen kysymys, johon kipeästi kaivataan vastausta, tavataan puhua tuhannen taalan kysymyksestä. Kuntien ja esimerkiksi juuri koulutuskuntayhtymien kiinteistöt eivät ole enää tuhannen taalan kysymyksiä, vaan valitettavasti jopa kuuden miljoonan euron kysymyksiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän