Helteinen Kuissi Rock avasi festarikansan solmut

0
Illan päättänyt Teflon Brothers villiinnytti Pesäpallostadionin pomppimaan loppumattomalta tuntuneen hittiputken tahdeissa.

Kun festivaalialuetta kasatessa sataa kaatamalla ja kaatosade kastelee tossut myös aluetta purkaessa, niin millainen mahtaa olla keli itse festarien aikana?

No helteinen Kuissi.

Seitsemäs Kuissi Rock juhlittiin hyvin hikisissä tunnelmissa, sillä auringon lisäksi myös artistikattaus sai iloisen, noin 2300 yleisön edustajaa pomppimaan.

Indican setin päättäneen Ikuinen Virta -kappaleen sanoitukset olivat yhä runsaslukuisen fanilauman muistissa.

Päälavalla kansaa villitsivät Aknestik, Indica, Kotiteollisuus ja Teflon Brothers. Kakkoslavalla tuttuja säveliä tarjoilivat DJ-Etutukka ja loimaalainen Solomu.

– Me tultiin katsomaan Solomua, sillä poika laulaa siinä. Uskon, että Indica ja Kotiteollisuus kiristävät tätä meidän festarisolmua hyvällä tavalla ja Teflonit sitten avaavat sen, Tiina Jokinen ennakoi ja lupasi osallistua Kuissiin ensi vuonnakin.

Tiina Jokinen, Teija Raitanen ja Johanna Nohteri Lähtivät katsomaan Solomua, jossa solistina toimii Jokisen poika ja Raitasen kummipoika Samuel Jokinen. Festarisolmun he ennustivat aukeavan vasta Teflon Brothersin myötä.

Jokaiselle pääesiintyjälle löytyi faneja kaikenikäisistä juhlijoista. Aknestikin suurimmat hitit noin 30 vuoden takaa olivat edelleen kirkkaassa muistissa, kuten myös noin 15 vuotta sitten suosionsa huipulla olleen Indican mystisromanttiset lyriikat. Molemmat yhtyeet palasivat keikkalavoille viime vuonna, ja molemmat myös kertovat nauttivansa keikkailusta nykyään aivan eri tavalla.

– Nykyään keikat ovat kuin lomailua. Lähes kymmenen vuoden tauko teki todella hyvää, ja on ollut ihana palata tänne Loimaallekin, Indican solisti Jonsu Salomaa iloitsi.

Viime kesänä paluun lavoille tehnyt Indica esiintyi Loimaan Pesäpallostadionilla vuoden 2006 Sillanalusrockissa ja heti perään vuoden 2024 Kuississa.

Festarit ruokaa tarjoillen aloittaneet siskokset Satu Sillsten ja Suvi Nurminen kertoivat juhlaväkeen liittymisen olleen ainoa varteenotettava vaihtoehto työrykäyksen jälkeen.

– Hienoa että paikalliset järjestää tapahtumia, ja että paikalliset myös tänne tulevat, Sillsten kertoi.

– Parasta täällä on ihan vaan kaikki, Nurminen komppasi.

Satu Sillsten ja Suvi Nurminen etkoilivat Kuississa Laakee delin ruokia jakamassa. Sillstenin mukaan töiden jälkeen oli hyvä jäädä nauttimaan festaritunnelmasta.

Ylistyssanoihin yltyivät myös ulkopaikkakuntalaiset.

– Yhteisöllisyyden takia tämä on äärimmäisen hieno tapahtuma. Täällä tapaa tutut, naapurit ja ehkä sukulaisetkin, joita ei välttämättä ole nähnyt vuosikausiin, kuopiolainen Otto Pennanen tunnelmoi.

Kaverien luokse Loimaalle saapunut Pennanen kiitteli myös Kuissin keskittyvän hänen silmissään oikeisiin asioihin. Hän mainitsi verrokkina Kuopio Wine Festivalin, josta on tapahtuman kasvamisen myötä kadonnut suuri osa tapahtuman alkuperäisestä viehätyksestä.

Kuopiosta saapunut Otto Pennanen (kuvassa oikealla) oli vaikuttunut tapahtuman yhteisöllisyydestä. Nelli Salonen ja Miika Kartano liittyivät Pennasen ylistysvirteen.

Myös Forssasta ensi kertaa Kuissiin lähteneet Sebastian Mäkinen, Karri Mäkelä ja Jani Puranen olivat vakuuttuneita näkemästään.

– Oltiin kuultu tästä työkavereilta paljon hyvää ja itse asiassa yhden työkaverin ”pakottamana” tänne nyt lähdettiinkin, Sebastian Mäkinen paljasti ja lupasi, että ensi vuonna kaveriporukka kasvaa huomattavasti.

– Tunnelma on päätä huimaava, kyröläinen Teemu Huhtanen muotoili.

Forssalaiskolmikko Jani Puranen, Sebastian Mäkinen ja Karri Mäkelä sekä Kyrössä majaileva Teemu Huhtanen (toinen oikealta) saapuivat Kuissiin työkaverin painostamana ja vakuuttuivat festarin menosta ja melskeestä. – Ensi vuonna tullaan vielä isommalla sakilla, Mäkinen lupasi.

Edellä mainittu porukka etkoili lautapelien ja hevimusiikin tahdeissa. Muunkinlaisia etko-ohjelmia oli kävijöillä ollut. Tai ehkä ennemminkin pääohjelmia.

– Meillä oli kesälympialaiset, joka on jokavuotinen sukutapahtuma. Hienoa, että Kuissi päätettiin järjestää tänä vuonna samana päivänä, Pasi Mäkinen kertoi.

Päivi Mäkinen, Pasi Mäkinen, Ville Reuna, Mira Mäkinen, Taru Rovio-Koivula ja Jukka Koivula olivat tyytyväisiä siihen, että Kuissi päätettiin tänä vuonna järjestää samana päivänä heidän kesälympialaisten kanssa.

Mäkisten sukutapahtuma saa jatkoa ensi kesänä, ja niin luvataan myös Kuissi Rockin saavan.

– Yleisön pyynnöstä taidetaan järjestää kahdeksaskin Kuissi Rock. Eli saatiin mandaatti jatkamiselle ja ollaan erittäin tyytyväisiä tapahtuman kävijämäärään ja meininkiin, Loimijoki Virtaa yhdistyksen Lasse Laaksovirta lupasi.

Klikkaa tästä ja lue juttu myös Kuissin maksuttomasta päivätapahtumasta.

Hurrikaani ja Jankko lentopallo talkoilivat Kuississa lipunmyynnissä sekä ruokateltalla. Hurrikaanin toiminnanjohtaja Anssi Rämö paistoi pyttäriä yön pikkutunneille saakka vailla väsymyksen häivääkään.
Juho Torpo ja Henry Mäcklin olivat Kuississa kolmatta kertaa. – Päteviä artitivalintoja järjestäjät ovat jälleen löytäneet, vaikka itsehän en tietysti viihdy täällä ollenkaan, Torpo virnisti.
Festarivaatetus on tunnetusti vapaa eikä aina edes pakollinen. Antti Mattilan paidassa oli monen mielestä pätevä ehdotus kaupungin sloganiksi.
”Suomirokkia Loimaan Kuississa” Aknestikin fanit saivat todeta bändin olevan vähintäänkin 1990-luvun keikkavireessä.

 

Teflon Brothers ei jättänyt yleisöään kylmäksi.
Kotiteollisuuden raskaat riffit tuntuivat 2 000-päisen festariyleisön selkärangoissa.
Kuissi Rockissa on joka vuonna esiintynyt myös paikallisia muusikoita. Tänä vuonna loimaalaisosaamista esitteli Solomu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän