Hulmin Huollossa siirryttiin Heidi Ojalan aikaan

0
Heidi Ojalalla on aiempaa kokemusta asioimisesta Hulmin Huollossa, sillä hän asui opiskeluaikoinaan taustalla näkyvässä kerrostalossa.

LOIMAA Heidi Ojala aloitti Hulmin Huollon toimitusjohtajana juhannuksen alla. Hän seuraa tehtävässä Hanna Rannanperää, joka siirtyy toisen työnantajan palvelukseen.

Loimaa on Ojalalle tuttu paikka, sillä hän asui täällä yli kymmenen vuotta. Alun perin hän muutti Loimaalle opiskelupaikan perässä päästessään opiskelemaan tradenomiksi Turun ammattikorkeakouluun, jolla oli vielä tuolloin toimipiste Loimaalla.

Opiskelunsa hän ehti suorittaa Loimaalla. Paikkakunnalta tarttui mukaan myös aviomies ja työpaikka silloisesta Loimijoen Kiinteistökeskuksesta, joka nykyisin tunnetaan Hemman isännöintinä.

– Oli hyvä päätös muuttaa silloin Loimaalle, vaikka alkuperäinen suunnitelmani oli käydä koulua silloiselta kotipaikkakunnaltani Raisiosta käsin.

Viimeiset kolme vuotta perhe on asunut Pöytyällä Kyrössä, josta useiden vaihtoehtojen jälkeen löytyi sopiva omakotitalo.

Hulmin Huolto on Loimaan kaupungin tytäryhtiö, joka vastaa muun muassa Kiinteistöosakeyhtiö Loimaan vuokra-asuntojen vuokraustoiminnasta, kiinteistöhuollosta ja isännöinnistä.

Hulmin Huollon hallitus päätti Ojalan valinnasta yksimielisesti toukokuussa (LL 23.5.).

Ojala kiinnostui tehtävästä, koska se on monipuolinen ja mielenkiintoinen pesti, jossa hän pystyy hyödyntämään aiempaa osaamistaan isännöintialalta.

– Samalla tehtävässä on paljon uutta, kuten kiinteistöhuoltoliiketoiminta sekä se että, työnantaja eli Hulmin Huolto on osa Loimaan kaupunkikonsernia.

Asuntokantaa on paljon ja maantieteellisesti laajalla alueella. Koy Loimaan vuokra-asunnoilla on keskustan alueella 307, Hirvikoskella 31, Mellilässä 31, Alastarolla 83 ja Virttaalla 16 asuntoa.

Ojalan tehtäviin kuuluu Hulmin Huollon johtaminen ja Kiinteistö oy Loimaan vuokra-asuntojen isännöinti. Käytännössä työtehtäviin sisältyy muun muassa budjetointi ja talouden seuranta, kirjanpito ja tilinpäätökset, henkilöstöjohtaminen ja palkanlaskenta, kokousten valmistelu, vuokratalojen investointisuunnitelmat ja hallinto, sopimushallinta ja kilpailutukset, asukasvalinnat ja hakemuskäsittely sekä häädöt ja perintä.

– Pidän ongelmanratkaisukykyä yhtenä vahvuuksistani, ja sitä tässä kyllä tarvitaan, kun melkeinpä päivittäin tulee jotain ongelmia ratkottaviksi ja juoksevia asioita riittää. Tykkään siitä, että päivät ovat erilaisia.

Isännöintialan Ojala kokee omakseen, koska siinä ollaan tärkeiden asioiden eli ihmisten asumisen äärellä.

– Tässä on kyse ihmisten kodeista. Koti on ihmisen tärkein paikka.

Työhön sisältyvää kirjanpitoa ja muuta laskupuolta Ojala ei pidä kauhistuksena, sillä hän sanoo olleensa aina hyvä numeroiden kanssa. Täsmäykset hän ottaa kivoina haasteina.

Päivittäisen tekemisen lisäksi Ojalan on huomioitava iso kuva kaupungin vuokra-asuntopolitiikassa. Siihen antaa askelmerkkejä hiljattain laadittu asuntopoliittinen ohjelma.

Ohjelmaan sisältyy muun muassa kirjaus siitä, että Kiinteistö oy Loimaan vuokra-asunnot laatii tarkennetun suunnitelman Loimaan keskustan uudisvuokrakohteen toteuttamisesta ja sen edellyttämästä rahoituksesta (LL 8.6.).

Kiinteistö oy Loimaan vuokra-asuntojen toimitusjohtajana toimiva Ojala sanoo, että vuokrataloa koskevat suunnitelmat on laadittu jo aiemmin, joten tässä kohtaa kyse on enemmän niiden päivittämisestä esimerkiksi rakentamiskustannusten osalta.

Poliitikoilta voidaan odottaa päätöksiä uudisvuokrakohteesta syksyn aikana.

Kiinteistöosakeyhtiön viimeisimmät vuokra-asunnot on rakennettu 1990-luvun alussa, joten rakennuskanta alkaa olla vanhaa. Ojala sanoo kiinteistöjen korjaushankkeiden suunnittelemista helpottavan kiinteistökohtaiset pitkän tähtäimen suunnitelmat, jotka ovat parhaillaan insinööritoimistossa työn alla ja joiden päivityksen on tarkoitus valmistua alkusyksystä.

Työhönsä Ojala on saanut perehdytystä edeltäjältään Hanna Rannanperältä.

– Tähän on ollut helppo hypätä mukaan. Hanna on hoitanut työnsä todella hyvin, ja Hulmin Huolto menettää hänessä kovan tekijän. Hannan saappaita ei helpolla täytetä, mutta innolla otan haasteen vastaan.

 

Kuka?

Heidi Ojala

Hulmin Huolto oy:n toimitusjohtaja.

Syntynyt vuonna 1990, kotoisin Taivassalosta.

Asuu Kyrössä.

Kouluttautunut tradenomiksi. Suorittanut lvv-tutkinnon ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Viimeistelee ylemmän tradenomitutkinnon opintoja.

Työskennellyt aiemmin Hemman isännöinnissä (ent. Loimijoen Kiinteistökeskus) yli kymmenen vuotta, josta nelisen vuotta toimitusjohtajana.

Naimisissa, kaksi poikaa (2- ja 6-vuotiaat). Yksi bengalikissa, joka tosin on äidillä hoidossa, koska kissa ei tule toimeen lasten kanssa.

Harrastaa luonnossa liikkumista ja penkkiurheilua (TPS-fani), on aktiivisesti mukana MLL:n Karinaisten paikallisosaston toiminnassa. Musiikki on tärkeä osa perheen arkea (aviomies Juho Ojala soittaa Sysi & Savi -bändissä sekä Jaylon & Temes Duossa). Lapset huolehtivat siitä, ettei työasioita mietitä kotona liiaksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän