Joen kauneus avautuu suurelle yleisölle vapaaehtoisten ansiosta

0
Loimijoen jokilauttaristeilyjen ympärille on saatu hyvä vapaaehtoisten porukka.

LOIMIJOEN kauneus tuli katsojille selväksi jälleen kerran, kun vapaaehtoiset järjestivät keskiviikkoiltana perinteisen Loimijoella seilaavien lauttojen risteilytapahtuman. Tällä kerralla joella kulki kuusi lauttaa Lemmensillalta Mäenpään sillalle. Niiden kyydissä sai ihailla kauniita pihoja, joen maisemia sekä kuunnella hanuristien soittamaa livemusiikkia.

– Tulin viettämään lapsenlapseni Netan kanssa kahdenkeskistä aikaa, jota olimme oikein kaivanneet. Huomasin lehdestä tämän ilmoituksen, ja me lähdimme heti mukaan. Olemme saaneet kahvia ja mehua sekä pullaa ja keksiä, loimaalainen Heli Mahlamäki kertoi.

Mahlamäki kehui tapahtumaa kokonaisvaltaisesti onnistuneeksi.

– Toivottavasti tällainen saa jatkoa, sillä miljöö ja elävä musiikki tekevät tästä täydellisen elämyksen. Kunpa tätä jokea hyödynnettäisiin paremmin, hän kiitti.

Kesän Loimaalla asuva turkulainen Petra Ström kavereineen lähti katsomaan miltä joki näyttää, ja he olivat haltioituneita siitä, millaisia näkymiä lauttamatkailu toi heidän silmiensä eteen. Ström ja hänen kaverinsa ovat kesätöissä Loimaalla.

– Siis täällä on ihan uskomattoman kaunista. Olemme nähneet joen varrella todella kauniita pihoja, ja maisemat ovat muutenkin todella upeat. Aloimme tässä jo keskustella, että vitsi kun olisi hienoa asua Loimaalla joen varrella. Täällä me olemme muutenkin arvostaneet sitä, että meillä on lyhyt työmatka ja kaikki palvelut ovat lähellä, Ström sanoo.

Osa paikallisista lauttamatkaansa odottavista keskusteli myös siitä, että kunpa jokea käytettäisiin enemmän hyväksi elämysten tuottamiseen. Huolenaiheeksi nousi hieman se, että jotkut saattavat ajella vesiskoottereilla liian lujaa, kun menee uimaan tai on muuten liikkeellä vesillä.

Petri Peiposen vuonna 2015 alulle laittamat jokilauttaristeilyt ovat keränneet yleensä noin 400 henkeä paikalle. Tapahtuman onnistuminen on vapaaehtoisten ansiota.

– Mäenpään sillalla käydään kääntymässä. Idea on mahdollistaa ihmisten nähdä jokea eri tavalla. Laitamme vapaaehtoisina myös väylämerkkejä joen varrelle, Kristian Salmi sanoi.

– Tässä tapahtumassa ei ole muuta rajoitusta kuin päihteettömyys, Kaikki tämä pyörii täysin vapaaehtoisten myötä aika lailla saman porukan voimin, järjestyksenvalvojana toiminut Satu Bragge kertoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän