Kaupoissa menee hävikkiin satoja litroja tuoretavaraa

0
Prisman ovessa oli maanantaiaamuna lappu, jossa kerrottiin ovien avautuvan heti, kun sähköt palautuvat ja tuotteiden myyntikunto on tarkistettu. Päivittäistavaran myyntipäällikkö Anna Lehto sanoo heidän avanneen ovet vähän yhdeksän jälkeen.

LOIMAA Paikallisille päivittäistavarakaupoille sähkökatkos on aiheuttanut valtavat hävikit. K-citymarketin kauppias Jyrki Koenkytö toteaakin tilanteen olevan vähintäänkin vakava. Tuoretuotteita on jouduttu heittämään hänen mukaansa pois paljon.

– Olen juuri tilaamassa jätelavaa, jolla saa kuljetettua pilaantuneet tuotteet pois, hän kertoi maanantaiaamuna tilanteesta.

Myös Prismassa hävikin määrä tulee olemaan päivittäistavaran myyntipäällikön Anna Lehdon mukaan iso.

– Joudumme laittamaan hävikkiin tuoretavaraa useampien tuhansien eurojen edestä. Litroissa se on useampi sata.

Eniten joudutaan heittämään pois tuoretta kalaa, jauhelihaa ja broileria, mutta myös esimerkiksi leikkeleitä ja eineksiä.

– Sellaisia, jotka pilaantuvat kaikista herkimmin, Lehto toteaa.

Kolmea K-markettia Loimaalla luotsaava Jaakko Rautakorpi kertoo Turuntiellä ja Puistokadulla sijaitsevien myymälöiden selvinneen säikähdyksellä, mutta Hirvikosken liikkeessä jouduttiin heittämään suurin osa tuoretuotteista pois.

– Joitain saimme pelastettua toisiin kauppoihin.

Samaan aikaan hän sanoo soitelleen kuumeisesti tilalle uutta tavaraa, vaikka sähköjen palautumisesta ei ollut vielä maanantaiaamuna tietoa.

– Tänään (maanantaina) ei ainakaan uskalla ottaa vastaan mitään, ja pahimmassa tapauksessa pitää perua huomisetkin tilaukset.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän