Loimaalla riittää pallotaitureita – LoPSin pallokoulussa mukana lähes 50 lasta

0
Jooa Heikmanin veto upposi vastustamattomasti maaliin. Maaliin on osunut myös tämän kesän pallokoulu, johon ilmoittautui tänä kesänä yhteensä 46 lasta.

JALKAPALLO Vesisateen kastelema Pema Areena kylpi tiistai-iltana auringonvalossa kun 20 vuosina 2017–2019 syntynyttä iloista Loimaan Palloseuran (LoPS) pallokoululaista kirmailivat ympäri kenttää syötellen, laukoen ja kikkaillen.

– Kun pilli soi, niin kuunnellaan ohjeita, apuohjaajana ollut Pekka Salo vihelsi.

Ja lapset myös kuuntelivat jopa hämmästyttävän tarkasti. Pallokoulun koordinaattori Janika Hakalan mukaan pallokoulu on sujunut erinomaisesti isollakin porukalla. Sujuminen saattoi vetäjiä hieman jännittää vielä alkukesästä, sillä pallokouluun ilmoittautui 46 lasta.

– Parhailla kerroilla on ollut mukana 38 ja 36 lasta. Me on tähdätty siihen, että kolmen palkatun kesätyöntekijän lisäksi meitä vapaaehtoisia olisi mukana muutama ja aina jotkut vanhemmatkin ovat olleet apuna, Hakala kiittää.

Apuohjaaja Pekka Salo puhalsi pilliin ja pallokoululaiset kokoontuivat lähes viiveettä ohjeistusta kuulemaan.

Kesätyöntekijöinä Lopsissa on seuran edustuksesta tuttu Väinö Tanni sekä omista junioreista tutut Leo Salo ja Nanna Suonpää. Pallokoulun lisäksi työnkuva sisältää muiden juniorijoukkueiden harjoitusten ohjaamista, tuomarointia ja paljon muuta. Kesätyöntekijöiden palkkaamisen mahdollisti Loimaan kaupungin tuki. Pallokoulun pääsponsorina toimii Sportia Loimaa.

– Kesätyöntekijät ovat olleet aivan mielettömiä. Kun esimerkiksi 2012-syntyneiden joukkueen omat valmentajat olivat kesälomalla ja kesäpojat vetivät treenejä, niin lapsethan olivat ihan pähkinöinä, kun lähes Huuhkajiin verrattavat omat idolit antoivat ohjeita.

Kesätauolta palanneita pallokoululaisia oli tiistaina paikalla 20. Seuraaville kerroille odotetaan taas suurempaa poppoota, kun parhaina kertoina kentällä on vilistellyt 38 lasta.

Pallokoulun suosion suurimmaksi syyksi Hakala ja Lopsin puheenjohtaja Mikko Kärri näkevät sen järjestämisajan ja keston. Viime vuonna pallokoulua yritettiin järjestää päiväsaikaan kahden tunnin mittaisena, eikä kokeilu osoittautunut toimivaksi.

– Ihmiset käyvät töissäkin, niin on vaikea sitoutua tuomaan lapsia pallottelemaan aamukymmeneltä arkisin. Tunnin kesto on myös aika lailla maksimi, mitä tämän ikäiset jaksavat keskittyä. Välillä tunninkin kanssa tekee hieman tiukkaa, Kärri kertoo.

LoPSin kesätyöntekijä Leo Salo seuraa tarkasti kun Onni Kankare taiteilee pujotteluradan läpi.

Suosion on myös selvää jatkumoa jalkapallon kasvavasta suosiosta. Ensi keväänä 70-vuotisjuhliaan viettävällä Lopsilla on lisenssipelaajia noin 280 ja kun pallokoululaiset lasketaan mukaan, niin harrastajamäärä kipuaa reilusti yli 300. Eikä pidä unohtaa Aapo Hakalan ja Lauri Eskolan masinoimaa perhefutista, jossa 2020–2022-syntyneitä palloilijanalkuja on parhaimmillaan ollut mukana 34.

– Pallokoululaisista 2017-syntyneillä on jo joukkue jossa on nyt 15 pelaajaa. Pallokoululaisista muutamat ovat ilmoittaneet halunsa liittyä joukkueen mukaan.

Albert Kivisen reaktio tolppavedon jälkeen on kuin futisidoleilla konsanaan.

Tiistaina pallokoululaiset palasivat tekonurmelle muutaman viikon kesätauolta. Pallokoulu järjestetään vielä seuraavana kolmena tiistaina. Perhefutis palaa palloilemaan elokuun ensimmäisenä maanantaina ja jatkuu elokuun loppuun aina maanantaisin.

Eelis Haavistolta ei pallo karannut pujotteluradalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän