Mikä meitä vaivaa?

0
Kuvituskuva. LL Arkisto/TS/ Kuvaaja: Jane Iltanen

Loimaan Lehden etusivulle kuvatussa off road-autossa oli huomiotaherättävä tarra ( LL 11.7.). ”Eikiusita” on autourheiluväen kampanja, joka haluaa kitkeä kiusaamista. Tarralla voi ilmaista sitä, että on kiusaamista vastaan ja muistuttaa, että kiusaamisen vastustamiseen tarvitaan kaikkia.

Kiusaamistapauksista voi kuulla ja lukea koko ajan. Osa niistä on lievempiä ja osa erittäin raskaasti kiusatun koko loppuelämään vaikuttavaa ja monin keinoin harjoitettua kiusaamista.

Olemme näissä pääkirjoituksissakin muistuttaneet useampaankin kertaan, että monissa tapauksissa kiusaamisen sijasta oikeampi sana kuvaamaan asiaa olisi väkivalta – niin vakavasta asiasta on kysymys vaikkapa koulukiusaamisessa. Kirjailija Mikko Lehtonen kysyi sosiaalisen median LinkedIn-kanavalla juuri tällä viikolla, että mitä tehtäisiin työpaikoilla, jos siellä johonkin henkilöön kohdistuisi samanlaista tönimistä, nimittelyä ja pahimmillaan paljon muuta kuin mitä lapsiin kohdistuu koulussa?

Perinteisessä lasten jalkapallotapahtumassa Helsinki Cupissa peliyleisön, eli käytännössä vanhempien on suoritettava myönteisen kannustamisen ajokortti ( Yle.fi 10.7.). Sillä yritetään taata kaikille rauha harrastaa ja saada onnistumisen kokemuksia lajin parissa, ja ennen kaikkea kitkeä katsomosta tulevaa ikävää huutelua pelaajille ja tuomareille, jotka siis ovat hekin pääosin lapsia.

Mikä meitä vaivaa?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän