Nuoret torjujat leireilivät Loimaalla

0
Kahdeksatta kertaa järjestetylle Rocketsin maalivahtileirille osallistui 15 9–17-vuotiasta maalivahtia.

Jääkiekko Rocketsin maalivahtileirillä jaettiin tällä viikolla maalivahtitietoutta kolmen päivän ajan. Kahdeksatta kertaa järjestetyllä leirillä keskityttiin leirivastaava Atte Valin mukaan Jääkiekkoliiton Moderni maalivahtipeli -koulutuspakettiin.

– Totuushan on, että USA, Venäjä ja Ruotsi ovat saavuttaneet Suomen maalivahtiosaamisessa ja suurelta osin menneet jopa ohi. Ihan jääkiekkoliiton tasolla yritetään löytää yhtenäisiä tapoja kurssin korjaamiseen, Vali kertoi.

Alkulämmittelyssä saatiin jalat ja keskivartalo lämpimiksi. Ohjaajat seurasivat tarkasti perhospotkujen tehokkuutta ja jakoivat vinkkejä heti ensimmäisistä suorituksista lähtien.

Leirille osallistui 15 9–17-vuotiasta maalivahtia. Osallistujia saapui Loimaan lisäksi Forssasta, Huittisista, Raisiosta, Lempäälästä, Säkylästä ja Hyvinkäältä. Osallistujamäärä on Valin mukaan varsin optimaalinen, sillä hän hoitaa leirin koordinoinnin ja järjestelyt yksin.

– Tänä vuonna laukojien saaminen oli pieni haaste ja hetken näytti, että pystytäänkö ollenkaan järjestämään leiriä. Onneksi lopulta saatiin laukojia täältä Loimaalta ja hieman lisäapuja Forssasta.

Yhdellä pisteellä harjoiteltiin teränkäyttöä ja liikkumista kierrellen jäälle asetettuja renkaita.

Leiriläiset saivat Valin ja apuvalmentajina toimineiden Joona Nurmikon, Mio Elorannan, Niklas Pakkasen ja Topi Salokankaan lisäksi ohjausta Liigatasolta. Tiistaina vierailevana ohjaajana oli TPS:n Noa Vali ja keskiviikkona Porin Ässien Topias Rovio. Noa Vali nousi viime kaudella loukkaantumismurheiden riivaamassa Tepsissä suureen vastuuseen ja Ässien U20-mestarijoukkueessa torjunut Rovio palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana.

– Saatiin huippuvierailijat tänne meidän tuttujen kasvojen lisäksi.

Leirillä ohjaajina vierailleet Noa Vali ja Topias Rovio kohtasivat viime keväänä U20 SM-sarjan finaaleissa. Tuolloin Rovion edustama Porin Ässät vei mestaruuden. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto/Riku Laukkanen

Leiriohjelma oli tuttu edellisiltä kerroilta. Aamujäillä keskityttiin ilman kiekkoa teknisiin asioihin ja iltapäivän jäällä niitä päästiin toteuttamaan laukojien kanssa. Jäiden välissä syötiin lounas, opiskeltiin tunnin verran teoriaa ja pidettiin muuta oheistoimintaa.

– Jäällä leiriläiset jaetaan tason mukaan viiteen ryhmään ja ne kiertävät eri asioihin keskittyvillä pisteillä.

Osallistujat kehuivat leirin järjestelyjä ja harjoitteiden monipuolisuutta.

– Erittäin laadukasta valmennusta ja kivan monipuolisia harjoituksia. Luisteluun ja liikkumiseen on keskitytty paljon, ja varmasti me kaikki saadaan tästä eväitä kehittymiseen, viime kaudella HIFK:n nuorissa ja naisissa pelannut 17-vuotias Emmi Laitajärvi kiitteli.

Kuvassa sähäkkää liikkumisharjoitetta tekevä Emmi Laitajärvi kehui vuolaasti leirin ohjelmaa ja järjestelyjä.

Atte Vali kertoo tavoitteekseen järjestää leiriä ainakin vielä kahden vuoden ajan, jolloin leirejä olisi ollut kymmenenä vuotena putkeen. Leirin järjestäminen on melkoinen ponnistus, eikä Vali ole vielä miettinyt leirin jatkumista pidemmälle tulevaisuuteen.

– Kymmenenteen ainakin pyritään, kun se olisi oikein juhlavuosi. Mennään nyt kesä kerrallaan ja katsotaan sitten, mikä tilanne on.

Lue tästä Noa Valin haastattelu

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän