Pelastuslaitos valmiudessa sähköttömien auttamiseen – puhelinverkoissa häiriöitä

0

LOIMAAN SEUTU Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Marko Ahola kertoo, ettei pelastuslaitokselle ollut tullut maanantaiaamupäivään mennessä pelastustehtäviä, jotka olisivat suoraan liittyneet laajaan sähkökatkoon Sallilan verkkoalueella.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan sähkökatko kestää huomisaamuun. Alueella on vanhustentaloja, muun muassa Metsämaalla ollaan sähköttä, ja maatiloja sekä muita paikkoja, joissa ei ole sähköjä. Jollei varavoimaa ole ja sähkökatko ei mene ohi, tehtäviä alkaa poikia muutaman tunnin kuluessa.

Aholan mukaan yksiköitä on tavanomaisessa hälytysvalmiudessa. Turun päässä tilannekeskus tekee parhaillaan arvioita siitä, miten tilanne eri skenaarioissa kehittyy.
Pelastuslaitos pystyy ainakin ensivaiheessa auttamaan monenlaisissa sähkönjakelun keskeytykseen liittyvissä ongelmissa.

– Riippuu siitä, kuinka isoksi tilanne kasvaa. Tarvittaessa pyydämme virka-apua, sillä meidänkin resurssimme ovat rajalliset.

Punkalaitumen ja osan Loimaasta sähköttä jättänyt jakeluverkon häiriö vaikuttaa laajalti moniin toimintoihin. Häiriöitä on muun muassa teleliikenteessä.

Puhelinoperaattori Elisa ilmoittaa verkkosivuillaan matkapuhelinverkkoon kohdistuvasta häiriöstä, joka johtuu sähkönjakelun keskeytyksestä. Matkapuhelinverkon puhe-, data- ja tekstiviestipalveluiden toimivuus on heikentynyt Elisan häiriötiedotteen mukaan Ypäjällä ja Loimaalla. Häiriö koskee 2G-, 4G- ja 5G-yhteyksiä, joiden toimivuus on heikentynyt ja mahdollisesti estynyt häiriön vaikutusalueella.

Telian häiriötiedotteen mukaan osa tukiasemista ei ole käytettävissä ja kuuluvuus voi olla paikoin heikentynyt Punkalaitumella, Metsämaalla ja Loimaalla. Myös puhelinoperaattori DNA ilmoittaa häiriöstä Punkalaitumen ja Loimaan alueella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän