Pinja Kärhä sijoittui neljänneksi EM-moukarissa, Venla Kärhä heitti ennätyksellään seitsemänneksi

0
Pinja ja Venla Kärhä sijoittuivat alle 18-vuotiaiden EM-kisojen moukarinheitossa sijoille neljä ja seitsemän.

YLEISURHEILU Alle 18-vuotiaiden EM-kisojen tyttöjen moukarifinaalista muodostui odotetusten mukaisesti erittäin kovatasoinen. Slovakian Banskà Bystrican helteessä heitetyssä kilpailussa neljän kärki oli ennakoiden mukainen, mutta suomalaisittain hieman epäsuotuisassa järjestyksessä.

Voiton kisassa vei Saksan Clara Hagemann ennen Ukrainan Polina Dzerozhynskaa ja toista saksalaista Nova Kienastia.

Pinja Kärhä heitti heti ensimmäisellä lähes 70 metrin tuloksen ja paransi kolmannellaan hieman. Neljäs ja viides heitto epäonnistuivat, mutta nuori heittäjä sai kasattua heittonsa viimeisellä kierroksella tulokseen 71,44.

Heitto ei kuitenkaan riittänyt nostamaan kojonkulmalaista mitalikorokkeelle, vaan tuloksena oli katkera neljäs sija.

Venla Kärhä heitti heti ensimmäisellä kierroksella uuden ennätyksensä 65,22. Ensimmäisen kierroksen tulos jäi hyvän sarjan heittäneen Venlan parhaaksi ja se riitti kovatasoisessa finaalissa seitsemänteen sijaan.

Kärkinelikosta ensimmäisenä räväytti Ukrainan Dzerozhynska. Syyskuussa vasta 16 vuotta täyttävä ukrainalainen ylitti jo ensimmäisellä heitollaan 70 metrin rajan ja viskasi kolmannellaan uuden ennätyksensä ja Euroopan kauden kärkituloksen 72,92.

Ukrainalainen sai nauttia kärkisijastaan yhden kierroksen ajan, kunnes saksalainen Hegemann heitti kärkeen yhden sentin erolla.

Myös Kienast onnistui neljännellä, nousten Kärhän ohi kolmanneksi. Saksalainen paransi vielä viidennellä kierroksella, mutta jäi kärkikaksikosta reilun metrin päähän.

Tämän jälkeen tuloslistalla ei enää muutoksia nähty.