Sähkökatko hiljensi tehtaan juuri lomien alla – Lännen Tractors huomasi puutteita varautumisessaan

0

LOIMAA/HIRVIKOSKI Lännen Tractorsin Hirvikosken tehtaalla viikko käynnistyi huolestuneissa tunnelmissa. Kesälomia on tänä vuonna poikkeuksellisesti lykätty elokuun alkuun, ja tällä viikolla oli tarkoitus saada viimeiset tilaukset asiakkaille ennen kolmen viikon tuotantokatkoa.

Maanantain vastaisena yönä alkanut sähkökatko pisti kuitenkin suunnitelmat uusiksi. Tuotannon työntekijät tulivat aamulla normaalisti töihin, sillä sähkökatkon kestosta ei ollut vielä aamulla tietoa.

– Kun saimme tiedon siitä, että katkos kestää tiistaiaamuun, oli selvää, että tänään ei pystytä tekemään mitään, tuotantojohtaja Arto Iivonen kertoo puhelimitse maanantaina puoliltapäivin.

Iivonen on huolestunut siitä, että tiistailtakin menetetään muutama työtunti.

– Arvio sähkökatkon kestosta on meidän näkökulmastamme aika murheellinen.

Pitkittyneellä sähkökatkolla voi olla taloudellisia vaikutuksia Lännen Tractorsille etenkin, jos toimitukset viivästyisivät lomien jälkeiseen aikaan. Menetetyt työtunnit pyritään Iivosen mukaan kuitenkin kuromaan tavalla tai toisella kiinni ja koneet toimittamaan asiakkaille.
Mahdollisten taloudellisten vaikutusten suuruusluokkaa Iivonen ei mielellään lähde spekuloimaan.

Tuotantojohtaja toteaa sähkökatkon antavan aihetta päivittää tehtaan varautumissuunnitelmia. Lännen Tractorsilla ei ole varavoimalaa, jonka turvin tuotanto voisi jatkua yllättävän sähkökatkon aikana.

– Meillä on vain normi UPS-suojaukset sähkökatkojen varalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän