Sähkökatko pisti päivän ohjelman uusiksi

0
Hirvikoskelaiset Kaisa ja Simo Hyvärinen sanoivat sähkökatkoksen tuntuvan oudolta, jopa hiukan aavemaiselta, kun aamulla ei pystynyt laittamaan edes radiota päälle.

LOIMAA Prismaan maanantaiaamuna puoli yhdeksän aikaan yrittänyt Antti Ranta luki kaupan ovesta lappua, jossa ilmoitettiin ovien avautuvan, kun sähköt palautuvat ja kaikki on saatu tarkistettua. Pekankadulla keskustassa asuva Ranta huomasi yöllä kahden tai kolmen aikaan, että sähköt olivat poikki. Aamuun mennessä ne olivat kuitenkin palautuneet, ja aamukahvin hän kertoo juoneensa normaaliin tapaan. Kaapeissa ja pakastimessa riitti myös syötävää, joten mitään hätää hänellä ei omien sanojensa mukaan ollut, vaikka kauppaan ei heti aamusta päässytkään.

– Nyt tulee lenkkeiltyä tuplasti, joten siinä mielessä tämä on jopa hyvä asia.

Suljettujen ovien takana kävivät myös Hirvikoskella asuvat Kaisa ja Simo Hyvärinen. He olivat maanantaiaamuna edelleen ilman sähköjä.

– Onneksi meillä on puuhella, niin saimme sentään aamukahvit, he totesivat.

Sähköjen katkeamisen he olivat huomanneet yöllä yhden aikaan, kun Simo oli mennyt vessaan ja valot olivat sammuneet. Kun sähköt eivät olleet palautuneet vielä aamullakaan, Kaisa oli soittanut Sallila sähköyhtiöön. Ensimmäisellä kerralla sieltä oli kerrottu sähköongelmien olevan ohi puoli kahdeksaan mennessä.

– Kun sähköt ei palautunut, soitin toisen kerran, ja silloin sieltä sanottiin, että he ilmoittavat myöhemmin, kun tietävät.

Vaikka Hyväriset saivatkin keitettyä aamukahvit, silti sähköjen puuttuminen on tuntunut oudolta ja hämmentävältä, jopa aavemaiselta.

– Yleensä laitamme heti radion päälle, ja nyt ei sekään toiminut.

Niin ikään Hirvikoskella asuvat Jaana Anttila ja Mika Laine sanoivat juoneensa aamukahvit huoltoasemalla. Citymarketiin suunnannut pariskunta oli liikkeellä viisivuotiaan lapsenlapsensa Miron kanssa.

– Tulimme ostamaan kattilaa, jolla voi tehdä ruokaa kaasugrillissä, he kertoivat uusiksi menneistä suunnitelmistaan.

Anttila sanoi murehtivansa pakastimensa sisältöä, sillä hän arveli, että joutuu heittämään suurimman osan pois.

– Vaikka yritänkin ottaa tämän huumorilla, mutta ei se varmaan siinä vaiheessa naurata, kun rupean lappaamaan ruokaa jätesäkkiin.

Hän aikoi olla yhteydessä vakuutusyhtiöönsä saadakseen korvauksia menetetyistä elintarvikkeista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän