Torin täydeltä touhua Melliläpäivillä

0
Iiris Paavonen sekä Aida, Oskari, Nooa, Ellen ja Samuel (edessä) Soro kertoivat viihtyvänsä Melliläpäivillä ja odottavansa jo kovasti Melliläjärven ympärijuoksua.

Loimaa/Mellilä
Oona Tepponen

Perinteistä Melliläpäivää vietettiin lauantaina aurinkoisessa säässä torin ja ostarin ympäristössä. Oli syynä sitten auringonpaiste tai monipuolinen ohjelma, oli ihmisiä lähtenyt liikkeelle sankoin joukoin.

– Aika haipakkaa on pitänyt. Ensin keli näytti kamalalta, mutta kaikki muuttui hymyksi kun aurinko alkoi paistaa. Kyllä täällä useampi sata henkeä on paikalla, Kyläyhdistyksen pisteellä talkoillut Mellilän Ostarin Lila Törni arvioi.

Tanssi- ja musiikkiesityksiä oltiin tultu katsomaan läheltä ja kaukaa. Pääkaupunkiseudulta Mellilään tulleen serkukset Samuel, 3, Ellen, 6, Nooa, 8, Aida, 11, ja Oskari, 13, Soro sekä Iiris Paavonen, 11, olivat ehtineet jo ostaa metrilakuja, käydä kasvomaalauksessa sekä seurata Riesa-pellen esitystä ja saada tältä ilmapalloeläimiä ja -miekkoja. Liikkeellä he olivat Aino Soro-Paavosen ja Lauri Soron kanssa.

– Meillä on mökki Mellilässä ja isovanhemmat asuvat täällä, Aida Soro kertoi.

– Vähän niin kuin meidän toinen koti, Iiris Paavonen täydensi.

Melliläpäivien jälkeen joukko kertoi odottavansa jo kovasti Melliläjärven ympärijuoksua.

Mynämäkeläiset Satu ja Kari-Pekka Haanperä olivat saapuneet paikalle Koskella asuvan tyttärensä suosituksesta. He kertoivat olevansa Melliläpäivillä tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

– Ollaan kierrelty, katsottu ohjelmaa, syöty ja käyty kirpparilla. Yllättävän paljon täällä on ihmisiä. Ollaan totuttu käymään esimerkiksi Munamarkkinoilla, niin ei tämä paljon siitä jää, pariskunta arvioi.

Seuraavaksi he kertoivat aikovansa suunnata kiertoajelulle tutustumaan Mellilän kylään toria ja ostaria laajemmin.

Siskokset Elsa, 7, ja Hilda, 9, Kiiski vierailivat niin ikään Melliläpäivillä ensimmäistä kertaa. Kaksikko myi myyntipisteellään muun muassa vanhoja lelujaan sekä itse tekemiään koruja. Kauppakin kävi.

– Melkein kymmenen farmieläintä myytiin ja lehmäpeli! Hilda kertoi iloisena.

Vanhemmat Ida ja Arto Kiiski myivät tilansa, Karinaisissa sijaitsevan Santaniityn tilan satoa, kuten vadelmia ja uusia perunoita sekä yrttejä.

– Paljon kierretään toreja, Kyrössä, Koskella ja Marttilassa, pariskunta sanoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän