Alastarolla Kuutamokeikkailtiin monessa kohteessa

0
Alastaroa edustanut Ritva Saarinen kruunattiin karaokekilpailun voittajaksi yhdessä Mellilän Kauko “Kake” Tervosen kanssa.

LOIMAA Alastaron perinteinen Kuutamokeikka piristi lauantaina kylän katukuvaa ja vei kävijöitä kylän kohteisiin. Tänä vuonna ohjelmassa oli ainakin laulua, sillä kylien välisen karaokekilpailun lisäksi messuryhmä esiintyi Alastaron kirkon tornista käsin.

Ystävykset Helena Sarkki ja Helena Uikkonen olivat tulleet kuuntelemaan messuryhmän esitystä.

– Hyvin kuului, varsinkin, kun tuuli tyyntyi ja taivas kirkastui juuri sopivasti kuin tilauksesta, kaksikko hymyili.

Kuutamokierroksen kirkolta aloittaneet Sarkki ja Uikkonen ovat käyneet Kuutamokeikalla ahkerasti aiempinakin vuosina. Kirkolta he aikoivat suunnata Alastaro-hallin pihalle ja myöhemmin Alastaron Sykkeen järjestämään keppijumppaan.

– Kahvia on tarjolla joka paikassa, täällä ja tuttujen tuvalla. Voi juoda vaikka koko päivän kahvia, Sarkki naurahti.

– Ja on hyvää seuraakin, Uikkonen täydensi.

Alastaro-hallin pihamaalla pikkuväkeä kiinnostivat erityisesti pomppulinna ja paloautot. Alastaron Puolivakinaisen Palokunnan kalustoa esitelleen Tommi Rantalan mukaan innostus on toivottavaa, sillä toimintaan kaivattaisiin uusia jäseniä.

– Äiti, mikä tää on, paloautosta kuului, kun sisarukset Jonna, 3, ja Juuli, 1, Hulmi tutkivat auton varusteita yhdessä äitinsä Minna Oksasen kanssa. Pian puheenaihe kuitenkin vaihtui, kun Jonna huomasi kaverinsa tulleen saman paloauton kyytiin.

Samaan aikaan, kun pihan toisella laidalla käytiin karaoketaistoa, toisella laidalla oli käynnissä kiihkeä mölkkyturnaus. Viime vuonna kakkossijalle jäänyt joukkue, Mäkelät, oli päässyt finaaliin tänäkin vuonna.

– Tällaista hauskanpitoahan tämä on, Heidi Mäkelä naurahti.

– Täysillä päin vaan, Tomi Mäkelä paljasti turnauksen voittaneen joukkueen taktiikan.

Alastaron Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ritva Saarinen osallistui itsekin karaokekilpailuun voittaen pokaalin kotiin.

– Erään toisen piti tulla laulamaan, mutta hän ei päässytkään, niin ei jäänyt muita vaihtoehtoja, Saarinen nauroi

Ilman vastoinkäymisiä järjestelyistä ei oltu selvitty, mutta siitä huolimatta talkootyön tuloksena oli varsin onnistunut Kuutamokeikka.

– Pieniä vaikeuksia on ollut, grilli ei meinannut aamulla syttyä eikä kahvinkeitin toimia, mutta makkarat saatiin lämpimäksi ja kahvia tulemaan. Luulisin, että porukkaa on ainakin yhtä paljon, kun viime vuonna, Saarinen arvioi.

Oona Tepponen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän