Alastaron terveysaseman kohtalonhetki koittaa syyskuussa

0
Alastaron terveysasemalle ei ole vielä heilunut lopullinen ruutulippu. LL ARKISTO / OONA TEPPONEN

LOIMAA/ALASTARO Tiistaina kokoontunut Varsinais-Suomen hyvinvointialueen järjestämisjaosto esittää aluehallitukselle Alastaron terveysaseman lakkauttamista. Järjestämisjohtaja Antti Parpo sanoo, että syynä on hyvinvointialueen taloudellinen tilanne.

– Tässä haetaan nyt euroja.

Säästöjä etsitään Parpon mukaan erityisesti kiinteistöistä, ja Alastarolla kiinteistö on suuri.

– Lisäksi, kun tarkastellaan Alastaron terveysaseman asiakasmääriä, siellä käy noin 1 000 asiakasta vuodessa. On katsottu, että ne voidaan hoitaa Loimaalla.

Parpo kuitenkin muistuttaa, ettei ruutulippu ole vielä heilahtanut, sillä hyvinvointialueen palveluverkko nuijitaan lopulliseen kuosiinsa seuraavassa aluehallituksen kokouksessa, joka pidetään 10. syyskuuta.

– Lopullinen päätös syntyy silloin, ja yksityiskohdat voivat vielä muuttua.

Varhan aluehallituksessa istuva loimaalainen Teija Ek-Marjamäki (kesk.) ei niele viranhaltijoiden esitystä, että Alastarolta lakkaisi kaikki palvelut, ja tilalle ei tulisi mitään korvaavaa.

– Ainakin keskustan luottamushenkilöt vaativat sotepistettä Alastarolle. Mutta päätökset tehdään siis myöhemmin, hän toteaa.

Myös Oripään terveysasemaa ollaan lakkauttamassa, mutta sinne olisi näillä näkymin jäämässä sote-piste. Muut Varhan palvelut haettaisiin Loimaalta (LL 17.8.).

Juttua muokattu 23.8. klo 9.15: lisätty Teija Ek-Marjamäen kommentit.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän