Antti Ristanen juoksi mestaruuteen SE-tuloksella

0
Antti Ristanen karkasi P15-sarjan 1 500 metrin estejuoksun SM-kultaan viimeisellä vesiesteellä.

YLEISURHEILU Loimaan Leiskua edustava Antti Ristanen juoksi perjantaina 1 500 metrin estejuoksun 15-vuotiaiden poikien Suomen mestariksi uudella Suomen ennätystuloksella 4.18,76.

– Fiilikset ovat nyt todella hyvät. Loppukiri on ollut viime aikoina hukassa, mutta tänään se lähti oikein kunnolla. Tiesin, että Suomen ennätykseen on mahdollisuudet, kun väliajat olivat hyviä, Ristanen kommentoi voitokkaan kilpailun jälkeen.

Helsingissä Eläintarhan kentällä käydyissä SM-kilpailuissa esteiden kärkikaksikko säilyi samana, kuin viime vuonna 14-vuotiaiden sarjassa. Myös kilpailun kulku oli lähes identtinen, sillä Ristanen karisti hopealle sijoittuneen Lahden Ahkeran Leo Rajaniemen viimeisellä vesiesteellä.

Sunnuntaina juostussa 2 000 metrin kilpailussa Ristanen sijoittui kolmanneksi. Edelle kirivät tutut kaverit viime vuodelta, joskin tällä kertaa Rajaniemi ei tyytynyt hopeasijaan, vaan oli lopussa Turun Urheiluliiton Sisu Saarista nopeampi.

Esteissä Ristanen paransi heinäkuun alussa syntynyttä vanhaa ennätystulostaan lähes seitsemän sekuntia. Kymmenen vuotta vanha Tomi Lehdon SE-tulos parani lähes kolmella sekunnilla. Sileällä 2 000 metrillä ennätys parani reilulla viidellä sekunnilla ja tulos 5.45,09 on Suomen kaikkien aikojen listalla 26. paras.

Ristasen kehitys on jatkunut huimana, sillä hän on tällä kaudella viilannut 1 500 metrin estetuloksestaan lähes 17 sekuntia nopeammaksi ja 2 000 metrin sileällä ennätys on kohentunut yli 11 sekuntia.

Loppukauden ohjelman Ristanen suunnittelee lähiaikoina yhdessä valmentajansa Tino-Taneli Tantun kanssa. Tarkoituksena on sopivien kisojen löytyessä kokeilla 1 500 ja 3 000 metrin sileitä matkoja.