Anu Suomela avaa kokonaisen ravintolamaailman

0
Yrittäjä Anu Suomela avaa ensi viikolla Loimaan Prisma-keskukseen Farmi Ravintolan. Suomela kiittelee ravintolapäällikkö Satu Sillsteniä ja muita työntekijöitä, jotka ovat siivittäneet työlästä mutta inspiroivaa matkaa.

LOIMAA Yrittäjä Anu Suomela myöntää pikkuisen pakoilleensa ihmisiä viime viikkoina. Suomela on avaamassa Loimaan Prisman yhteyteen ravintolaa, ja rakennustyömaa sekä ylipäätään loimaalaisen ravintolatarjonnan laajentuminen on kiinnostanut ihmisiä kovin. Tarkkaa avajaispäivää Suomela ei ole kuitenkaan osannut sanoa ennen kuin nyt.

Farmi Ravintola avaa ovensa ensi keskiviikkona, 21. elokuuta.

Toisaalta on ollut ihanaa, miten paljon ihmisiä kiinnostaa, milloin Suomelan uusi yritys aukeaa. Hän on saanut myös valtavasti kannustusta osakseen, ja hänellä on myös vahva usko rennon rouhean ravintolan konseptiin. Loimaalle tarvitaan juuri tällainen kauppakeskusravintola.

– Tämä on neljäs paikka, jonka avaan. Toisaalta tämä on siis tuttua, mutta suuruudeltaan ja investointina tämä on ihan eri luokkaa kuin aiemmat ravintolani.

Farmi Ravintolassa toimii á la carte- ja lounasravintola, kahvila, Kotipizza ja Subway. Viimeksi mainittu tosin aukeaa vasta syyskuussa. Asiakaspaikkoja on noin sata, ja tiloja on rajattavissa myös yksityistilaisuuksiin.

Suomela on erityisen innoissaan saadessaan kunnon tilat leivontaan ja pitopalveluyrittämiseen. Niistä hän aikoo pitää jatkossakin kiinni, samoin Niittukulmalla sijaitsevasta Laakee Delistä ja henkilöstöravintolastaan.

– Olen todella huono bisnesihminen. En tee mitään rahasta, vaan sydämestäni ja intuitiosta, Suomela väittää naurahtaen.

Intuitio on kuitenkin johdattanut häntä usein oikeiden asioiden ääreen. Turun Osuuskaupankin kanssa vuokrasopimus syntyi melkein samalta istumalta, kun ravintolatilaa tarjottiin hänelle.

Ravintola on päivittäin auki. Lounaskonsepti on hieman erilainen kuin Laakeessa, joka jatkaa tutun henkilökunnan voimin tästäkin eteenpäin. Farmiin on palkattu yhdeksän vakituista työntekijää.

– Se on ollut aina kantavana voimana, että minulla on ollut todella mieletöntä henkilökuntaa. Tälläkin kertaa on helpottanut, etten tee tätä yksin.

Farmissa satsataan erityisesti salaatti- ja leipäbuffaan ja hieman eri tavalla tarjoiltavaan lämpimään ruokaan.

– Maukasta, rehellistä ja runsasta, Suomela kuvailee lounasta ja ruokalistaa.

Tilava keittiö mahdollistaa myös ihka oman leipomon pyörittämisen. Suomela kokee päätehtäväkseen olla työntekijöidensä tavoitettavissa, joten päävastuun leipomosta ottaa leipuri-kondiittori. Mutta aina, kun tilanne sen sallii, Suomelakin aikoo pyöräyttää kakkuja.

– Leipomo on minulle vähän kuin pakopaikka. Koetan välillä muistuttaa itseäni, että Anu hei, kyllä sä kerkeät vielä tätäkin tehdä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän