Arjen tulee rullata

0

27 Loimaan kaupunginvaltuutettua vastasi kesällä Loimaan Lehden kyselyyn meneillään olevan, mutta loppusuoralle kääntyvän valtuustokauden aikaansaannoksista ( LL 10.8.). Kaikkiaan valtuutettuja on 37.

Useissa vastauksissa harmiteltiin sitä, että moni asia on viimeisiä sinettejä vailla. Myös Virttaan ja Metsämaan päiväkodit, jotka valtuutetut nostivat kaudella jo aikaansaatujen päätösten kärkeen.

Turhautumista lienee ilmassa, kun moni valtuutettu mainitsee myös esimerkiksi sen, miten paljon on puhuttu vaikkapa ranta-alueen kehittämisestä, mutta sen suhteen ei ole päästy juuri mihinkään.

Kehittämistä on helppo huudella, mutta sitä voidaan tehdä vain, jos on konkreettisia askeleita mitä tehdä ja niitä päätetään tehdä. Ja niihin päätetään myös osoittaa rahaa ja tekijöitä.

Kun valtuutetuilta kysyttiin, mitä on ennen keväällä pidettäviä vaaleja vielä saatava aikaan, lista oli mykistävä. Historiallista loppukiriä odotellessa…

Investoinneista puhutaan paljon, mutta kunnan tärkein tehtävä on saada sen perustehtävät pyörimään sujuvasti. Arjen tulee rullata.

Ihan käytännössä.

Lapsi-, perhe-, ympäristö-, ja esimerkiksi yritysvaikutusten lisäksi päätöksissä tulisi tutkia niiden vaikutukset asukkaiden arkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän