Elotori täytti Kojontuvan

0
Aatos Julku kertoo kiertelevänsä kesäisin paljon toritapahtumissa. Elotorilla on hänen mukaansa erityisen lämmin tunnelma ja tapahtumassa tapaa paljon vanhoja tuttuja. Julku asui aiemmin Kojonkulmalla ja ajoi alueella myös koululaistaksia.

LOIMAA Pete & Paimenpoikien rautalankamusiikki kaikui kuuluvasti Kojontuvan lähialueille sunnuntaina, kun perinteinen Elotori sai kyläläiset kokoontumaan jälleen yhteen.

Musiikin lisäksi Kojonkulman Kyläyhdistys, Marttayhdistys ja Perinnepiiri sekä Kojonjoen Maamiesseura olivat järjestäneet Kojontuvalle myös puuhaa lapsille, arvontaa sekä kirjontatyönäyttelyn.

– Mielestäni Elotorin suosio on lähivuosina kasvanut. Ennen täällä kävi kyläläisiä, mutta nykyään ihmisiä tulee ympäri Loimaata, Marttojen kahviossa puuhaillut Helinä Sosi kertoi iloisena.

Pääpaino Elotorilla on perinteisessä torimyynnissä ja tuttujen tapaamisessa. Tälläkin kertaa myynnissä oli kaikkea nukenvaatteista piiraisiin, eivätkä kävijät jääneet juttuseuraakaan vaille.

Kävijät pääsivät myös täydentämään historiankirjoja. Martti Koivulahden keräämistä takavuosien luokkakuvista puuttuu tietyiltä vuosilta oppilaiden nimiä ja joiltain vuosilta kuvatkin odottavat yhä löytäjäänsä.

Helinä Sosin mukaan Elotorin perinteet ulottuvat ainakin 1990-luvun alkuun, sillä sen aikaisista kyläuutisista löytyy jo tapahtuman mainoksia. Siitä, milloin ensimmäinen Elotori järjestettiin, ei ole aivan tarkkaa tietoa. Mutta se näyttää järjestäjien mukaan varmalta, että seuraava on jälleen ensi vuonna elonkorjuun aikaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän