Eveliina Kiiski johtaa kaupungin henkilöstöpalveluita

0
Eveliina Kiiski on työskennellyt aiemmin Loimaalla Varhan sote-aluepäällikkönä. Lisäksi hän työskenteli Loimaalla nuoruudessaan paikallisella hevostallilla sekä uransa alkuvaiheessa Loimaan ja Alastaron terveyskeskuksissa.

LOIMAA Loimaan kaupungin uusi henkilöstöpäällikkö Eveliina Kiiski aloitti virassaan 12. elokuuta. Hänet valittiin tehtävään 26 hakijan joukosta kesäkuussa.

– Tällaista tutustumista ja syksyn suunnittelua tämä on näin alkuun ollut. Minut on otettu todella hyvin vastaan ja olo on sellainen, että henkilöstöpäällikköä on odotettu, Kiiski kuvailee ensimmäisten viikkojen sujumista.

– Koen, että ensimmäisen kuukauden aikana on tärkeää muodostaa kokonaisnäkemys tehtäväkentästä ja siitä, mitä pitää lähteä kehittämään eteenpäin.

Ennen siirtymistään Loimaan kaupungin palvelukseen Kiiski työskenteli Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sote-aluepäällikkönä alueella kaksi, johon kuuluu myös Loimaa.

– Varhan organisaatiomuutosten vuoksi aluepäällikön tehtävät olisivat kuitenkin päättyneet vuoden lopulla, hän paljastaa.

Henkilöstöpäällikön työtehtäviin kuuluvat muun muassa henkilöstöpalveluiden johtaminen ja kehittäminen, työnantajan ja henkilöstön yhteistoiminnan koordinointi sekä henkilöstön työkyvyn ja työhyvinvoinnin ohjaus.

Työtä siis riittää, mutta ensin pitää päättää, mistä listaa lähdetään purkamaan. Henkilöstöpäällikön paikka ehti olla tyhjänä tovin ennen Kiiskin astumista virkaan, joten tehtäviä ehti kertyä.

– Nyt eletään myös uutta vaihetta siinä mielessä, että sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet kunnilta hyvinvointialueille. TE-uudistus on tulossa ensi vuonna, samoin uudet virkaehtosopimukset.

Työtehtävistä Kiiskiä innostavat erityisesti henkilöstöpalveluiden kehittäminen ja kaupunkilaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Myös henkilöstöpolitiikka aiotaan kirkastaa.

– Mitä ovat meidän henkilöstöjohtamisen arvot? Henkilöstöpolitiikka liittyy johtamiseen, työkulttuuriin ja työilmapiiriin. Konkreettisesti kehittäminen näkyy sitten arjessa, esimerkiksi siinä, miten kohtaamme toisemme tai miten työnjako suoritetaan.

Loimaan Kiiski näkee elinvoimaisena maalaiskaupunkina, josta on hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan. Sopiva työmatka oli Huittisissa asuvalle Kiiskille itselleenkin kannustin hakea työpaikkaa juuri Loimaalta.

Hyvistä kulkuyhteyksistä huolimatta hän kertoo, että Loimaan kaltaiset kaupungit kamppailevat rekrytointiongelmien kanssa. Pulaa on erityisesti eri alojen asiantuntijoista sekä esimerkiksi psykologeista ja sosiaalityöntekijöistä.

– Rekrytoinnissa on haasteita, joihin pitäisi keksiä ratkaisuja. Tietyt osaajat keskittyvät suuriin kaupunkeihin. Sitä on tutkittu paljon ja pohdittu, ja monesti kyse on kulkemisesta. Vaikka tännekin on hyvät kulkuyhteydet, niin pitäisi saada koko perhe muutettua Loimaalle.

Kuka?

Eveliina Kiiski

Loimaan kaupungin henkilöstöpäällikkö.

43-vuotias.

Asuu Huittisissa yhdessä perheensä kanssa.

Terveystieteiden maisteri Åbo Akademista.

Työskennellyt aiemmin Varhan sote-aluepäällikkönä ja Pöytyän kunnan perusturvajohtajana.

Viettää vapaa-aikaansa ulkoillen, lukien ja hevosharrastuksen parissa.

 

Oona Tepponen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän