Harrastusmahdollisuuksia kentän täydeltä

0
Pesäpallon pomputtelu vaati Mandi Jaakkolalta täydellistä keskittymistä.

LOIMAA Liikunnan riemuannoksella ei torstaina ollut rajoja, kun Loimaan Liikunta ry järjesti lasten ja nuorten liikuntatapahtuman Pema areenalla. Kymmenet lapset saivat tutustua yhdistyksen jäsenseurojen tarjontaan, ja harrastuksia esiteltiin enemmän tai vähemmän lajinomaisilla aktiviteeteilla.

Loimaan Palloilijoiden pisteellä pääsi harjoittelemaan lukkarintyötä ja pomputtelemaan palloa pesäpallomailan päällä. Jankko lentopallon rastilla palloteltiin tai testattiin sormilyöntien tarkkuutta. Loimaan Palloseura asetti tutkan maaliverkon taakse potkuvoimaa mittaamaan.

Heittotarkkuutta sai testata Loimaan Korikonkarien pisteellä, ja juoksuvoimaa räpylät jalassa kokeiltiin Loimaan Uimaseuran ohjauksessa. Loimaan Kamppailu-Urheilijoiden pisteellä oli muun muassa köydenvetoa, lyönti- ja potkuharjoittelua ja ratsastusta konttaavilla judokoilla.

Loimaan voimistelijat esittelivät erilaisia tasapainoa ja luovuutta vaativia taitolajeja, ja Jankon suunnistajat olivat kasanneet kentälle vauhdikkaan rastirallin, jossa nopeus oli emit-leimasimien lukemisessa valttia.

– Uskon, että tosi moni lapsi on innostunut jostain lajista tänään. Tai ainakin sivukorvalla kuulee paljon puheita, miten tuo tai tuo harrastus voisi olla kiva, Loimaan Liikunta ry:n puheenjohtaja Anne Åkerblom iloitsi.

Åkerblomin mukaan tapahtuman päätarkoituksena on saada varsinkin sellaiset lapset liikkeelle, joilla ei vielä ole harrastusta. Tapahtuman järjestäneet seurat pyrkivät esittelemään lajeista pääasiassa sitä tärkeintä aspektia, eli harrastaminen on äärettömän hauskaa. Tekniset ja taktiset asiat tulevat nauramisen sivutuotteena, eikä pienestä hikoilustakaan ole haittaa.

– Loimaalta kyllä löytyy lajeja laidasta laitaan, niin pitäisi vaan löytää mahdollisimman monelle lapselle jokin liikunnallinen harrastus.

– Joskus seurojen tarpeet ovat hyvinkin yhtenäiset ja joskus taas ihan erilaiset. Yhteistyötä voidaan kuitenkin tehdä, ja seurojen on tervettä kuunnella myös toisiaan.

Loimaan Liikunta ry:ssä on mukana yhdeksän seuraa ja Åkerblom toivoo mukaan uusia seuroja, jotta yhdistyksen kattaus ja seurojen yhteistyömahdollisuudet kasvaisivat entisestään. Hän kiittää myös kaupunkia, jonka kanssa seurat pystyvät keskustelemaan entistä avoimemmin.

– Nyt tuntuu olevan ilmoilla sellaista ilmapiiriä, että meitä kuunnellaan ja toiveita myös toteutetaan.

Tulevia yhteisprojekteja ei ole lyöty kalenteriin, mutta Åkerblom uskoo ja toivoo seurojen välisen yhteistyön tiivistyvän entisestään tulevaisuudessa.

– Me ollaan kaikki luvattu auttaa ensi kesän Power Cupissa. Siellä lentisporukka varmasti haluaa ja tarvitsee apua. Sitten sen jälkeen mietitään taas uusia yhteisiä projekteja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän