Hulinaa ja vilinää Pertun päivillä

0
Manu ja Iina Rautiaiselle Valmetin kyyti oli tuttu juttu, ja sisarusten ystävä Pihla Männikkö kertoi myös olleensa pappansa vanhan traktorin kyydissä. Iina ja Pihla olivat tehneet pehmolelulöytöjä seurakuntatalon kirpputorilta.

YPÄJÄ Lauantaina Ypäjän päiväkodin pihalta kuului naurua ja riemunkiljahduksia, kun Pikku Pertun päivä viihdytti lapsia ja lapsenmielisiä. Tehtävärata, ilmapalloeläimet ja Onni-pelle olivat ilmeisen suosittuja, sillä vielä tapahtuman loppumetreillä pomppulinnassa oli monta iloista pomppijaa.

– Tosi hyvin on ollut lapsiperheitä liikkeellä. Kiireinen aamupäivä ja hyvä niin, Ypäjän MLL:n hallituksen jäsenet Heidi Moilanen, Liisa Tuura ja Heidi Männikkö kertoivat ilmeisen tyytyväisinä.

– Piha on ollut täynnä hulinaa ja vilinää. Ensi vuonna voitaisiin ajatella, että järjestettäisiin samalla konseptilla, Ypäjän varhaiskasvatuspäällikkö Sari Lintula pohti.

Sisarukset Aatos, 2, ja Ella, 4, Pietilä olivat yhtä mieltä siitä, että lastentapahtumassa oli ollut hauskaa. Parasta oli ollut hattara, ja kaksikko esitteli innoissaan myös pelleltä saamiaan ilmapalloeläimiä.

– Tosi mukava tapahtuma. Pelleä olemme kerran aiemminkin olleet katsomassa, se on sellainen vetonaula, sisarusten vanhemmat kehuivat hymyillen.

Ilmapalloeläimistä päätellen monen matka jatkui päiväkodilta seurakuntatalolle ihailemaan vanhoja koneita ja tekemään kirpputorikauppoja.

Ypäjän Eteläinen Maamiesseura oli oikeastaan polkaissut Pertun päivät käyntiin jo perjantaina lahjoittamalla päiväkodille joukon polkutraktoreita, ja lauantaina näytillä oli hieman isompia, joskin myös vanhempia yksilöitä seuran 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Rautiaisten Valmet 361:n penkille kiipesi päivän aikana useampi eri-ikäinen innokas traktorikuski.

– Meillä on tähän myös ihana vanha puinen kärry, ja traktori on töissä edelleen, Ypäjän Eteläisten Maatalousnaisten Minna Rautiainen kertoi.

Monille ypäjäläisille Pertun päivät ovat vuotuinen perinne, mutta mukaan mahtui myös ensikertalaisia. Sari Viksten, Helge Simola ja Keijo Lindeman sattuivat paikalle aivan sattumalta, mutta päättivät pistäytyä torilla.

– Lähdettiin heittämään frisbeetä, kun täällä Ypäjällä on niin hyvä rata, Simola sanoi.

– Ypäjä näyttää tänään paljon eläväisemmältä kuin yleensä, Lindeman huomautti.

Ohjelmaa riitti perinteisestä torimyynnistä aina illan artistikattauksen kuuntelemiseen. Veteraanituvalla pistäytyneet Outi Järvelä ja Fransilja Salminen tutustuivat Jokiläänin Kansalaisopiston tarjontaan ja kertoivat olevansa kiinnostuneita etenkin tanssista, musiikista ja taiteesta.

– Käytiin torilla, ja odotetaan kovasti musiikkiesityksiä. Tämä on ihana hyvän mielen tapahtuma, Järvelä totesi iloisesti.

Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula oli monen muun järjestäjän tavoin tyytyväinen siihen, miten Pertun päivien järjestelyt olivat sujuneet ja kuinka hyvin ihmisiä oli lähtenyt liikkeelle.

– Esitykset ovat yleensä olleet tässä torilla, mutta nyt ne siirrettiin nurmikentälle piknik-henkisesti. Saa siis nähdä, miten uusi konsepti saa tuulta alleen. Se, että saamme kaikki osalliseksi tapahtumasta, on tosi tärkeää, hän korosti.

Oona Tepponen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän