Älkää ny vaan hyvät herrat ja rouvat menkö poistamaan sunnuntailisiä. Sama koskee hälytysrahaa sotealalla. Kyä loppuu vapaehtosten saanti epämukaviin tyäaikoihin.
Eräs apuva orottava
Ihana kirjoitus LL 29.8. Mira Kreivilä.
Kirsi
Kun eteen avautuu kotipihasta katsellen sadan hehtaarin aurinkopaneelikenttä aikaisemman näkymän, lainehtivat viljapellot, niin onko se vähäinen muutos elinympäristössä välittömässä läheisyydessä asuville asukkaille. Eikä anna aihetta selvityksiin. Kaupunginhallituksen mielestä näin on. Entä sinä?
Ihmetyttää miksei Alastaron entistä yläasteen koulua (ilm. toimintakuntoinen) voida käyttää esim. työväenopiston harrastetilana tai seurakunnan lastenkerhon pitopaikkana ( LL 27.8), ettei lasten tarvitsisi ulkona värjötellä? Odotan tähän vastausta sekä kaupungin että seurakunnan päätösvaltaiselta taholta.
Veronmaksaja
Timo Kauniston Lukijoilta-kirjoitus ( LL 27.8.). Tietänet, että ns. hömppäheinä on hyvin tarkkojen säännösten mukaisesti viljeltävä/hoidettava peltolohko. Se ei voi olla metsittynyt, sillä silloin se ei olisi ns. hömppäheinäpeltoa, joka on hetikin tarvittaessa ruoantuotantoon mahdollinen pelto. Esim. luonnonhoitopelto (oikea termi) on vaihtoehtoinen pellon käyttö maanlaadun parantamiseen, ollen ekoteko, mikä ei ole hömppää maan hoitamista.
Vastuuta viestintään
Soten-osalta ”ennen kaikki oli paremmin” ( LL 27.8. kolumni) pitää mielestäni paikkansa ainakin siltä osin, että terveysasemia oli joka kunnassa ja jopa kuntien osissa. Hoitoon pääsi lähelle. Nyt näyttää siltä, että hyvinvointialueilla lähipalvelut loittonevat ja erikoissairaanhoito vahvistuu, vaikka uudistuksen tarkoitus oli juuri turvata lähipalvelut leveämmillä hartioilla. Varhan aloitettua toimintaansa rikottiin myös monella paikkakunnalla jo hyvin toimivia palveluja kuten eräs naantalilainen ystäväni totesi.
Sotessakin töitä tehnyt
Jos tilikauden tulos on 329 000 e plussalla, niin eikö siihen rahaan voisi täyttää asiakkaille joka aamu sämpylät ja croisantit tuoreista tavaroista? Vai siihenkö se tulos perustuukin?