Kierrätys on tätä päivää

0

Pienistä asioista sen huomaa. Yhä useammin saa kuulla ihmisten pohtivan, miksi joku tavara on pakattu tarpeettomalta tuntuvan moneen materiaalikerrokseen – esimerkiksi ensin pahviin ja päälle vielä muoviin, joskus jopa moneen kerrokseen.

Sekään ei ole harvinaista, että ihmiset miettivät ostoksiaan sillä perusteella, että kasvattavatko ne kodin tavaravuorta ja miten ne tarpeen tullen voi kierrättää.

Sellainenkin kiinnitti huomiota, miten tässä kesällä erääseen tarjouspyyntöön tulleessa vastauksessa huomautettiin, että kun tavara toimitetaan, myyjäyritys huolehtii pakkausmateriaalit kierrätykseen asiakkaan puolesta. Kätevää.

Kierrätys on ihan arkea monelle täällä Loimaan seudulla, vaikka jostain aina ilmaantuukin joku järmäämään siitä, miten vaikkapa jätteiden lajittelu on turhaa ”kun ne kumminkin kaikki menee samaan kasaan”.

Kierrätyshalun kasvua ja valtavirtaistumista voi hahmottaa vaikka Aleksis Kiven kadun kierrätyspisteelle tulleen teknisen vian aiheuttaman kaaoksen perusteella ( LL 17.8.). Kun jätepuristin meni rikki, pahvia kerääntyi kasakaupalla nopeasti sen viereen. Ihmekös tuo, kun kierrätysyhtiön mukaan astiaan tulee pahvijätettä 8–10 kuutiota päivässä. Ja astioitahan on seudulla muuallakin.

Kun yhtä jätejaetta kierrätetään kuutioittain päivässä pelkästään yhdessä pisteessä, lajittelu ei ole enää pelkästään ”ekouskovaisten” juttu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän