Koronarokotukset käynnistyvät Varhan terveysasemilla

0

Varsinais-Suomi Koronarokotukset ovat alkaneet Varsinais-Suomessa. Viikko sitten käynnistyivät rokotukset ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä, kotihoidossa ja omaishoidossa. Nyt vuorossa ovat yli 80-vuotiaiden kotona asuvien sekä voimakkaasti immuunipuutteisten koronarokotukset.

Varha tiedottaa, että rokotuksia saa omalta terveysasemalta ja ajat avautuvat varattaviksi seuraavan kahden viikon aikana eri aikaan asuinkunnasta riippuen. Aikoja voi varata sekä sähköisesti että puhelimitse.

Yli 80-vuotiaiden ja voimakkaasti immuunipuutteisten jälkeen rokotusvuorossa ovat kaikki 75–79-vuotiaat. Tämän ryhmän rokotukset alkavat vasta myöhemmin syksyllä, eikä tarkka aikataulu ole vielä tiedossa. Kaikille yli 65-vuotiaille ja niille yli 18-vuotiaille, joilla on jokin vakavan koronavirustaudin riskiä lisäävä perussairaus, tarjotaan koronarokotusta loppusyksystä influenssarokotuksen yhteydessä samalla vastaanottokäynnillä.

Tänä syksynä koronarokotusten tehosteannoksia annetaan porrastetusti THL:n suosituksen mukaan kohderyhmille seuraavassa järjestyksessä:

1) iäkkäiden ympärivuorokautisen ja yhteisöllisen asumisen yksiköiden asukkaat, ikääntyneiden kotihoidon ja omaishoidon asiakkaat,

2) yli 80-vuotiaat ja kaikki voimakkaasti immuunipuutteiset iästä huolimatta,

3) 75–79-vuotiaat ja

4) yli 65-vuotiaat ja yli 18-vuotiaat, joilla on jokin vakavan koronavirustaudin riskiä lisäävä sairaus.

Rokotukset siirtyvät seuraavaan kohderyhmään aina sen jälkeen, kun edellinen kohderyhmä on rokotettu riittävän kattavasti.

Tiedot 6 kk–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten tehosteannoksista tarkentuvat lähiaikoina.

Influenssarokotukset käynnistyvät loka-marraskuussa edellisten vuosien tapaan. Influenssarokotuksen riskiryhmiin ei ole odotettavissa muutoksia. Rokotukset alkavat Varhan alueella loka-marraskuussa 2024.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän