LP vei runkosarjan nimiinsä

0
Loimaan Palloilijoiden Joona Iivonen pelasi hyvän viikonlopun, josta osoituksena hänet palkittiin Palloilijoiden parhaana molemmissa viikonlopun otteluissa. KUVA: Hanna Pietilä / Loimaan Palloilijat

Jokioisten Koetus – Loimaan Palloilijat 1–2 (1–11, 4–1, 0–1).
Loimaan Palloilijat – PK-akatemia 2–0 (7–0, 13–2).

LOIMAAN Palloilijoiden miesten joukkueella oli runkosarjan päätösviikonlopun kamppailuissa selkeä agenda: viisi pistettä ja runkosarjan voitto sekä kotietu kahdelle ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Ensimmäinen otatus, se ennalta kovempi, käytiin lauantaina Jokioisilla Koetusta vastaan. LP:n kokoonpanosta viikonloppuna olivat sivussa Arttu Kunnari, Aleksi Lahti ja Tommi Malinen, muutoin joukkue oli iskussa ja sairastupa tyhjentynyt kun Joona-Tapio Mattilankin jalkavamma oli historiaa.

LP tyrmäsi JoKo:n heti kättelyssä ensimmäisellä jaksolla. Avausvuoroon saatiin kuusi juoksua ja jakso oli käytännössä ohi, vaikka JoKo:lta lyöntivoimaa löytyykin. Kolmen vuoron jälkeen loimaalaiset johtivat jo 0–9, ennen kuin isännät saivat päätään auki juoksun verran. Viimeisessä vuorossa mailanvarressa tasaisesti läpi kauden esiintynyt Joona Iivonen onnistui kuitenkin lyömään kaksi juoksua ja jakso kirjattiin LP:lle selkeästi 1–11.

Toiselle jaksolle puolestaan jokioislaiset saivat hyvän alun, kun se karkasi Jero Talvisen ja Miki Leppänivan johdolla 3–0 karkumatkalle. Palloilijoiden sisäpeli ei tälläkään kertaa ollut koko peliä kunnossa ja virheet rasittivat kiriyritystä. Jakson ainoa LP-juoksu syntyi vasta viimeisen tasoittavalla Antti Ropposen mailasta, joten kotijoukkue pakotti pelin supervuoroon.

Superissa Loimaalaiset aloittivat sisällä ja vahvasti joukkueeseen palannut Tommi Angervisto kotiutti Sebastian Jaakkolan. Koko kauden joukkueen selkärankana toiminut ulkopeli osoitti jälleen vahvuutensa ja Koetuksen tasoitusyritys kesti tasan viiden lyöjän ajan. Näin LP hoiti Jokioisilta minimituloksen eli voiton ja kaksi pistettä sekä piti lohkovoittoa ajatellen langat omissa käsissään. Loimaan Palloilijoiden parhaina palkittiin Joona Iivonen ja Akseli Åberg.

Runkosarja laitettiin pakettiin sunnuntaina Pääkaupunkiseudun pesäpalloakatemiaa vastaan. Nuorella vastustajajoukkueella ei ollut ottelussa panosta ja sen pelaaminen näyttikin alusta alkaen hyvin vetelältä. Kotijoukkue sen sijaan oli päättäväinen läpi ottelun, eikä voittajasta ollut missään vaiheessa pienintäkään epäselvyyttä sateisella pesäpallostadionilla.

Palloilijat paukutteli avausjakson kolmessa sisävuorossaan tasaisesti tilannetta päälle ja onnistui olosuhteet huomioon ottaen niistä vähintään kohtalaisesti. Koko materiaali pääsi pelaamaan ja juoksunlyönnistä vastasi viisi eri miestä, kun Tommi Angervisto ja Niko Mäki onnistuivat kahdesti.

Monesti jaksotauko on muuttanut pelin kulkua, mutta tällä kertaa niin ei käynyt. Ensimmäisen aloittavalla kotijoukkue räväytti tauluun kahdeksan juoksua. Alkutahdit löi kauden toisella kunnarillaan Iivonen. Ainoastaan kolmannessa vuorossa LP ei onnistunut tekemään juoksuja, mutta muutoin homma rullasi hieman puolivaloillakin. Jakson loppulukemat olivat tylyt 13–2.

Kaikki 12 pelaajaa pääsivät ottelussa joko lyödyn tai tuodun makuun. Lyöjätykki Angervisto pääsi kolmen kotiutuksen ohella tuomaan myös kolme juoksua. Isäntien kärkilyöntiprosentti 74 kuvastaa joukkueiden välistä tasoeroa ehkä parhaiten. Loimaalle jäi kolme pistettä ja täten joukkue nappasi etelälohkon runkosarjan nimiinsä ennen Puna-Mustia. Joukkueet päätyivät tasapisteisiin, mutta Palloilijoilla oli yksi voitto enemmän ja näin järjestys määräytyi loimaalaisten kannalta positiiviseksi.

Pudotuspelit alkavat keskiviikkona, joten joukkueelle ei jää kamalasti aikaa laakereilleen lepäämään. Vastaan asettuu Ulvilan Pesä-Veikot. Joukkueen pelinjohtajana avauskauttaan toimiva Jesse Jokinen summasi runkosarjaa ja pohti tulevaa.

– Saimme hoidettua hyvin nämä kaksi peliä. Lauantaina oli tunteikas vääntö, joka onnistuttiin kääntämään toisen jakson sukelluksen jälkeen ja tänään pystyimme pelaamaan ehjän ottelun. Voitimme runkosarjan ja olemme siihen tyytyväisiä, mutta ymmärrämme samaan aikaan, että mitään ei ole voitettu, vaan nyt vasta pelit alkavat.

Loimaan Palloilijoiden kyky voittaa toi sille runkosarjan voiton, vaikka peli ei aina ollut täysin optimaalista. Mutta noususuhdanne etenkin sisäpelissä on ollut silmiinpistävää.

– Ulkopeli on ollut todella kovaa koko ajan, olemme päästäneet vähän yli kaksi juoksua per jakso. Sillä pärjää ketä tahansa vastaan. Sisäpelissä olemme parantaneet, ja kun kesä on ollut loukkaantumisten johdosta rikkonainen, siitäkin huolimatta olemme löytäneet rooleja ja saatu onnistumisia laajalla rintamalla.

Pudotuspelit pelataan keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Kahdella voitolla etenee seuraavalle kierrokselle.

Jäljellä on enää kovia joukkueita ja helpolla ei tule mitään, mutta vahva runkosarja tuo joukkueelle varmasti itseluottamusta nousupeleihin lähdettäessä.