Nuoret totuttelivat kaupankäynnin saloihin

0
Moona Tervolin oli ensimmäistä kertaa nuorten kauppiaitten markkinoilla myyjänä. Hän halusi eroon ainakin pieneksi jääneestä ratsastuskypärästään.

LOIMAA Torille levittäytyi lauantaina jälleen hieman normaalista toripäivästä poikkeava kattaus myyjiä kun Loimaan Seudun Yrittäjänaisten perinteisten nuorten kauppiaitten markkinoiden sekä naisten suvitorin myyjät täyttivät pyyntipöytänsä.

Aamun rankahkot vesisateet huuhtoivat myyjäjoukkoa jonkin verran pienemmäksi, ja tapahtuman alkutunneilla paikalla oli 15 nuorta myyjää ja kolme suvitorin naismyyjää.

– Viime vuonna saatiin olla koko päivä oikein aurinkoisessa kelissä, mutta nyt aamulla näytti aika huonolta. Onneksi keli parani ja toivottavasti kauppiaita vielä saapuu lisää, Loimaan Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtaja Leena-Maija Pärssinen toivoi.

Nuorten kauppiaitten markkinat järjestettiin jo 43. kerran ja pitkälti toistakymmentä kertaa järjestettyä naisten suvitoriakin voi hyvin kutsua perinteiseksi. Markkinoiden järjestämispäiväksi on vakiintumassa Rompepäiviä seuraava lauantai, sillä Rompepäivien kanssa samaan aikaan järjestettynä kävijöissä oli nähtävissä jo pienoista markkinaväsymystä.

– Nuorten kauppiaitten markkinoiden alkuperäinen tarkoitus on ollut antaa alle 15-vuotiaille hieman yrittäjyyskasvatusta. Tässä oppii tekemään kauppaa, hinnoittelemaan tuotteita ja vähän laskupäätäkin tarvitaan.

Ensimmäistä kertaa myyjäksi saapunut Moona Tervolin asetteli pöydälleen käyttämättömäksi jääneitä leluja, kirjoja ja vaatteita.

– Alkuun kävi kauppa ihan hyvin. Näitä varastossa lojuneita tavaroita on hyvä myydä pois, niin oppii laittamaan leluja kiertoon ja saa hieman rahaa samalla, myyjä kommentoi.

Myös Fanny Koivusaari oli paikalla myyjänä ensimmäistä kertaa, mutta uskoi osallistuvansa jatkossakin jollekin vastaavanlaiselle torille.

– Ei ole mitään sellaista, mistä olisi vaikea luopua. Mitä enemmän saan myytyä, sen parempi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän