Omat pojat lähtevät palauttamaan Rocketsin kunniaa

0
Rocketsin harjoituksissa on painettu täysillä jo muutaman viikon ajan. Harjoitukset hoituvat lähinnä pelitreeneinä, sillä joukkueella ei ole varsinaista valmentajaa. Rocketsin valmennuspäällikkö Tommi Pietiäinen on lupautunut peleihin valmentajaksi mahdollisuuksien mukaan.

JÄÄKIEKKO Loimaan kiekkoylpeys Rockets on saanut vuoden tauon jälkeen kasattua jälleen joukkueen kasaan ja aloittaa syyskuun lopulla pelinsä Länsirannikon III-divisioonassa. Länsirannikon kolmonen on jaettu kahteen lohkoon, ja Rockets sijoitettiin Satakunnan joukkueiden seuraksi, eli vieraspelireissut suunnataan syksyn aikana Poriin, Uuteenkaupunkiin, Huittisiin, Eurajoelle, Säkylään, Harjavaltaan ja Paneliaan.

Rocketsin joukkue koostuu omista kasvateista ja riveihin on saatu värvättyä kovia paluumuuttajia. Viime kaudella II-divisioonaa Paimiossa pelanneet Eppu Varjamo, Veeti Mäkilä, Niko Mäki, Eemeli Mäki, Niilo Leppämäki ja Teemu Raunio palaavat Loimaalle ja joukkueenjohtaja Teemu Tattisen mukaan kuusikko laittaa vastustajan ryhmitykset täydellisen sekaisin.

– Ei ole muuta tavoitetta, kuin nousu kakkosdivisioonaan. Meillä on niin kovia pelimiehiä, että ihmeitä saa tapahtua jos ei olla kolmosen finaalipeleissä, Tattinen linjaa.

Tattisen puheet on helppo uskoa. Varjamo, nuorempi Mäki (Eemeli) ja Mäkilä ovat pelanneet Mestistä viime vuosien aikana ja viime kaudella kakkosessa jälki oli tuhoisaa. Eikä mainitun viisikon rinnalla kalpene muukaan kokoonpano. Joukkueessa on sopiva sekoitus nuoria ja nälkäisiä pelaajia sekä hieman kokeneempia ja loimaalaiselle kiekkoyleisölle takuuvarmasti tuttuja kasvoja.

Maalille Jesse Ruohonen saa kaverikseen paluun jäälle tehneen Mikko Ketolan. Tattisen mukaan kahdeksan vuoden tauon luoma kohme on Ketolan otteista varissut jo kesäjäiden kuluessa.

– Jesse nyt on Jesse, mutta Ketolan peli kulkee nyt jo siihen malliin, että varmasti taistelee tasapäisesti peliajasta.

Alkusarja pelataan kaksinkertaisena (14 ottelua) ja alkusarjan jälkeen Länsirannikon kaksi lohkoa muodostavat ylemmän ja alemman jatkosarjan, eli lohkojen kahdeksan parasta pelaavat kolmos- ja kahdeksan heikointa nelosdivaria. Kolmosen pudotuspelit päättyvät maaliskuun puolivälissä ja II-divisioonaan mahdollisesti nousevat joukkueet ovat selvillä maaliskuun lopussa.

Rocketsin piti alun perin pelata Satakunnan lohkossa III-divaria jo viime kaudella, mutta silloin joukkue päätti luopua paikastaan ja joutui maksamaan 2 500 euron sanktiomaksun. Tähän kauteen lähdettäessä oli selvää, että oli lohko mikä vain, sarjaan osallistutaan.

– Jälkikäteen mietittynä ei olisi kannattanut luopua sarjapaikasta. Ei ne pelimatkat Loimaalta niin paljoa pidempiä ole, mutta meillä on kuusi pelaajaa Turusta, niin heille tietenkin tulee hieman enemmän liikkumista kuin jos vieraspelit olisivat kaikki Turun seudulla.

Nyt joukkueella on käynnissä ahkera varainkeruu. Yleisölle sisäänpääsy on jatkossakin maksutonta, mutta vapaaehtoisia kannatusmaksuja voi laittaa edustusjoukkueen tilille.

– Koitetaan sen verran saada euroja kassaan, että kustannukset pysyvät maltillisina. Jäävuorot maksavat kuitenkin noin 170 euroa per tunti, ja pelitapahtumiin pitää aina ottaa 2,5 tuntia jäätä ja tuomarit päälle, eli yksi kotipeli kustantaa noin 600 euroa.

Loimaalaiskiekkoilulle ja jääkiekkoväelle on Tattisen mukaan tärkeää, että seuralla on uskottava ja viihdyttävä edustusjoukkue. Se luo junioreillekin uutta virtaa harrastukseen, sillä vaikka monikaan ei haaveile ammattilaisuudesta, niin oman kylän edustusjoukkue kiinnostaa.

– Tiedän, että moni loimaalainen fanittaa mieluummin Miska Niemeä kuin jotain TPS:n liigajyrää. Niille on tärkeä juttu nähdä kentällä sellaisia tähtiä, joihin törmää viikoittain hallilla muutenkin.

Rockets kaudella 2024–2025

Maalivahdit : Jesse Ruohonen ja Mikko Ketola.

Puolustajat : Niko Mäki, Jeke Aavila, Eemeli Leppämäki, Tuomas Järvinen, Ilari Martti ja Teemu Raunio.

Hyökkääjät : Jari Hakala, Niilo Leppämäki, Juho Topi-Hulmi, Miska Niemi, Arttu Kallionpää, Eppu Varjamo, Veeti Mäkilä, Antton Heinonen, Teemu Tattinen, Tomi Pietilä, Timi Pihlajasaari, Viljami Leppämäki ja Eemeli Mäki.

Huoltajat : Mika Vähäoja ja Jari Nyholm.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän