Oripään torilla jammailtiin hyvillä fiiliksillä

0
Tarja Lunnas innosti ihmiset tanssilattialle, vaikka tanssijoiden määrä ei artistin mukaan kylätapahtumassa olekaan niin tärkeää tunnelmalle kuin perinteisissä lavatansseissa.

ORIPÄÄN heinäjamit järjestettiin jälleen lauantaina. Oripään yrittäjien puheenjohtaja Mika Niemisen mukaan päivän käsikirjoitus on toiminut hyvin viimeisten vuosien ajan: Oripään Urheilijat (OU) järjestää aamupäivällä kolmiottelun, MLL:n Oripään yhdistys järjestää Heinäjamien etkot lapsiperheille ja Oripään yrittäjät vastaa iltaohjelmasta.

– On toiminut todella hienosti tämä yhteistyö, ja luonnollisesti Oripään kunta on myös tukemassa tapahtumia, Nieminen kiittää.

Iltatapahtumassa esiintyi Tarja Lunnas ja Jarkko Salmi ja myöhemmin illalla juhlijat pääsivät avaamaan äänijänteitään Jartsan karaoken rytmeissä. Ennakkolippuja Heinäjameihin myytiin noin 200 ja kun päivän sateet olivat väistyneet, kertoo Nieminen paikalle saapuneen 250 juhlijaa.

– Yllättävän hyvin on naapurikunnistakin tullut aina ihmisiä paikalle. Kunhan kylällä jotain tapahtuu ja kyllähän olut vetää porukkaa paikalle.

Syntymäpäivänsä aattoa Oripäässä viettänyt Tarja Lunnas kiitteli kylätapahtuman tunnelmaa. Viisi vuotta sitten aktiivisen keikkailun lopettanut Lunnas kertoo nykyään käyvänsä keikoilla Naantalin kotinsa lähialueilla.

– Näissä on hieman erilainen fiilis kuin tavallisilla tanssilavakeikoilla, ja jos nyt tanssilattia ei jatkuvasti olisikaan täynnä, niin ei se haittaa esiintyjien fiilistä ollenkaan. Ihmiset ovat kuitenkin mukana rennon iloisella fiiliksellä, kuuntelevat musiikkia ja taputtavat.

Päivällä pidetyn kolmiottelun voittajaksi selviytyi Lankisen tilan joukkue. Lajit oli tällä kertaa pistetty täysin uusiksi, ja OU:n edustajien Janne Pajun ja Henri Virtasen mielestä lajivalinnat osuivat täysin nappiin. Kolmiotteluun osallistuneet kuusi joukkuetta mittelivät katukoriksessa, beach-jalkapallossa ja ultimatessa eli liitokiekolla pelattavassa joukkuelajissa.

– Lähettiin kokeilemaan ja palaute oli käsittämättömän hyvää. Uudet lajit tasoittivat pelejä huomattavasti ja nähtiin hienoja kamppailuja. Kun osallistujat ovat noin tyytyväisiä, niin pakko se kai on meidänkin olla, Virtanen kertoi.

– Ensiapulaukullekin oli paljon vähemmän käyttöä kuin yleensä, Paju lisäsi.

Kolmiottelu oli mukana kolmatta kertaa Heinäjamien yhteydessä ja OU:n aktiivit lupaavat olla mukana jatkossakin. OU:n osuus alkoi aikanaan Jussi-Pekka Pajun ideasta järjestää katusählyturnaus, ja siitä idea on hioutunut nykyiseen malliinsa.

– Aina me koitetaan olla mukana, kun Oripäässä jotain tehdään. Seuraavaksi mietitään seuraavan Villen jotoksen lajeja tällä samalla porukalla. Se tärkein, eli ruokailupuoli, sinne ollaankin jo mietitty.

Ensi vuonna Heinäjamien tilalla järjestetään Orippään pöhinät. Niemisen mukaan Heinäjamit ei enää nimenä kuvaa täydellisesti tapahtumaa, sillä sen yhteydessä on paljon muutakin kuin tanssia.

– Ajateltiin, että kun nimi on ennenkin vaihtunut, niin voihan sen vaihtaa taas. Ja Orippään pöhinät kuvaa aika hyvin tätä päivää, kun luodaan kylälle ihan kunnolla pöhinää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän