Palloilijoiden kausi päättyi pettymykseen

0
ARKISTOKUVA: Loimaan Palloilijat / Hanna Pietilä

Ulvilan Pesä-Veikot–Loimaan Palloilijat 2–0 (2–1, 8–2).

Loimaan Palloilijoiden hieno runkosarja vaipui nopeasti vain muistoksi, kun pudotuspelit päättyivät kahteen otteluun Ulvilan Pesä-Veikkojen käsittelyssä. Avausottelu loi uskoa, että loimaalaiset pystyvät edelleen olemaan riittävän hyviä, mutta lauantaina Ulvilassa joukkue ei saanut revittyä itsestään parasta irti.

Ottelun alku oli vaikea. Ensimmäinen vastoinkäyminen koettiin jo ennen ottelua, kun pelin alku viivästyi ottelun tuomariston edustajan ollessa myöhässä. Tuomari oli ollut viheltämässä toista ottelua Raumalla, mikä oli venynyt. Pelatessa kovien panosten pelejä tällaista ei toivoisi tapahtuvan. Palloilijoiden osalta vaikeuksia lisäsi Ulvilan Samuli Kankaanpää, joka avausvuorossa kotiutti Joonas Nurmisen. LP tuli peliin mukaan toisen aloittavalla, kun Sebastian Jaakkolan lyönti saatteli Roope Arkkilan kakkospesältä suoraan kotiin. Palloilijoilla oli tässä kohtaa iskun paikka, mutta järjestetyt ajolähdöt paloitta eivät tuottaneet juuri edes painetta ja isännät saivat pelin hallinnan käsiinsä. Kolmannen tasoittavalla Petri Kulmala onnistui siirtämään ulvilalaiset johtoon, ja saviseutulaisten viimeisen sisävuoron jäädessä täysin tyngäksi pelin avausjakso meni isännille 2–1.

Palloilijat oli siis selkä seinää vasten jaksotauon jälkeen. Monesti urheilussa tilanne tuo esiin parhaat puolet urheilijoista, mutta valitettavasti tämä ei ollut se kerta, jolloin loimaalaisista olisi saatu kaivettua sitä esiin, pikemminkin päinvastoin. UPV laittoi myllyn päälle heti alussa ja karkasi yksittäisillä onnistumisilla 3–0-johtoon. Juho Kesti kasvatti johtoa yhdellä toisessa ennen Tommi Angerviston onnistumista. Lopullinen ratkaisu tapahtui kolmannen aloittavalla, kun kotijoukkue kasvatti johtoa kahdella lisäjuoksulla. Angerviston jakson toinen kavensi tilanteeksi 6–2, mutta ulvilalaiset olivat päättäneet murjoa saviseutulaiset hiekkatekonurmen pintaan. Sisäpeli oli vapautunutta ja joukkueen lyöjätykit Kulmala ja Kankaanpää hyvässä vireessä. Molemmat onnistuivat vielä viimeisessä vuorossa kasvattamaan johtoa jakson loppulukemiin, jotka olivat 8–2.

Pettymys oli kova Palloilijoiden joukkueessa. Pudotuspeleihin oli tähdätty koko talvi- ja kilpailukausi, ja nyt ne lopulta kestivät alle viikon.

– En tiedä, ei se oikein missään vaiheessa lähtenyt. Ulvilakin pelasi ihan hyvin, ei siinä mitään, mutta ei meidän kone jostain syystä lähtenyt missään vaiheessa käyntiin. Harmi, olisi ollut kiva pelata Puna-Mustia vastaan, ottelusarjassa joukkueen parhaimmistoon kuulunut ja kesken kesän apuun lähtenyt Sebastian Jaakkola summasi.

Palloilijoiden paras oli jälleen Miro Märsylä, kakkospalkinnon pokkasi Jaakkola. Märsylä olikin kahdessa pelissä ainoa, jonka voi hyvällä omalla tunnolla sanoa onnistuneen omassa ylärekisterissään mailan varressa. Muuten joukkueen sisäpelistä puuttui perättäiset onnistumiset ja omat etsikkoaikansa paremmin hyödyntänyt Ulvilan Pesä-Veikot ansaitsi jatkopaikan. Lohkofinaalissa se saa vastaansa helsinkiläiset Puna-Mustat, joka onnistui kuin onnistuikin kaatamaan Jokioisten Koetuksen.

Loimaan Palloilijoiden pelit jatkuvat ensi kaudella suomensarjassa. Jatkosopimuksia on jo tehty, ja niistä seura tiedottaa myöhemmin.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän