Patsaspuistoon pimeässä! Taiteiden yössä riittää koettavaa Loimaalla aamusta saakka

0
Pia Salmi poikkesi ystäväporukan kanssa ensimmäistä kertaa elämässään Alpo Jaakolan patsaspuistoon viime kesänä ja tutkailtavaa riitti. Taiteiden yössä puistoon pääsee harvinaisesti ilta-aikaan ja vaikka katsastamaan, millainen on tunnelma auringon laskiessa.

– Auringon pitäisi laskea puoli kymmenen, Loimaan kulttuurisihteeri Monika Antikainen pohtii – tieto on tärkeä lauantain Taiteiden yössä, sillä silloin Alpo Jaakolan Patsaspuistoon pääsee tutustumaan poikkeuksellisesti iltakuudesta kymmeneen asti.

Tavallisesti puisto on avoinna päivällä, mutta nyt sen tunnelmaa pääsee aistimaan hämärtyvässä illassa.

– Ihan pilkkopimeyttä emme nyt kyllä pysty tarjoamaan, hän nauraa.

Taiteiden yössä osa patsaista on myös valaistu, jotta navigointi puistossa olisi helpompaa.

Ilta-aukiolon lisäksi tänä vuonna kokeillaan muutakin uutta.

– Ensimmäistä kertaa pidennämme Patsaspuiston sesonkia pitämällä puistoa auki myös syyskuun viikonloppuina.

Tarkoitus on myös pohtia, miten iltoja voisi jatkossa hyödyntää puistossa muutenkin.

Taiteiden yö alkaa nimestään huolimatta jo aamulla, kun Loimaa-Seuran perinteinen kotiseuturetki starttaa matkaan Ulla Kaskiluodon johdolla. Lisäksi yössä on mukana Turuntiellä sijaitseva Taidekulma, jossa on näytillä Alpo Jaakolan teoksia ja myös Jaakolan ateljeekoti Torkville Niinijoella on avoinna. Taidekulma aukeaa iltapäiväkahdelta pariksi tunniksi ja Torkville klo 16.

Yötä jatkaa Ysärifest Heimolinnassa kaupungin keskustassa.

Monika Antikainen kiittää Loimaan Taideseuraa, joka on ollut kantavana voimana vuosien varrella Taiteiden yö -tapahtumassa ja iloitsee, että yössä ollaan ja sitä tehdään monen toimijan kanssa nyt yhdessä Loimaalla.

– Kun kerta tapahtuu!

Loimaan Taideseuralle Taiteiden yö on itse asiassa ennemminkin Taiteiden viikko, sillä sen näyttelyyn pääsee tutustumaan koko ensi viikon ajan. Lauantaina Kuukantalo on avoinna klo 18–21 ja esillä on peräti 15 loimaalaistaiteilijan töitä.

– Yhteensä töitä on 41. Yllätyimme, että töitä tuli tarjolle näinkin paljon, Taideseuran Jani Jokinen toteaa ja kertoo, että enemmänkin olisi ollut tarjolla, mutta seinätilat rajoittivat esille päätyneiden määrää.

Jos seinätila onkin rajallinen, niin töissä kirjoa riittää asetelmista muotokuviin – ja kun kerran Taiteiden yötä vietetään, mukana on myös muutamia synkempiä, yötunnelmiin viritteleviä töitä.

Hän lupaa Kuukantalon näyttelyn antavan jokaiselle ajattelemisen aihetta, sillä mukana on monitulkintaisiakin töitä. Moniulotteisuutta taidekokemukseen lisää 16-vuotiaan pianistin Amanda Walleniuksen musisointi.

 

Taiteiden yö Loimaalla la 17.8.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän