Puolustusvoimat nouti magneettikalastajien saaliin poliisilta

0
LL ARKISTO

Komisario Jutta Sainio Loimaan poliisista vahvistaa, että poliisi sai sunnuntai-iltana hätäkeskukselta omaisuuden suojaan liittyvän tehtävän.
– Hätäkeskukseen ilmoituksen tehnyt henkilö oli löytänyt joesta epäillyn käsikranaatin. Epäilty räjähde toimitettiin Loimaan poliisiasemalle. Sodanaikaisten räjähteiden tunnistaminen ja raivaaminen kuuluu puolustusvoimille ja he hakivat epäillyn räjähteen pois, Jutta Sainio toteaa.
Loimijoen löytöjen kaltaisista asioista tiedottaa Pääesikunnan tiedotusosaston mukaan poliisi. Räjähteisiin liittyvään turvallisuuteen liittyvien asioiden tiimiä johtaa Lounais-Suomen poliisilaitoksella komisario Aleksi Aaltonen. Hän ei ota kantaa yksittäisiin tapauksiin, mutta toteaa, että räjähteitä löytyy Suomen kaltaisesta isosta maasta verrattain usein.
– Niitä löytyy joista, pelloilta, metsistä ja maakerrosten alta, kun kaivinkoneilla kaivetaan. Ne voivat olla myös sodanaikaisia, hän luettelee.
– Tälläkin hetkellä on meneillään tapaus, jossa löytöä epäillään tykinammukseksi, hän kertoo perjantaiaamuna ja suosittaa, että aina kun tavataan esineitä, joita epäillään joko sotilas- tai siviiliräjähteeksi, pitää ehdottomasti ottaa yhteyttä hätäkeskukseen.
Aleksi Aaltonen muistuttaa, että epäiltyjen räjähteiden viereen ei mennä, eikä niihin tule koskea, sillä räjähteet ovat todella herkkiä esimerkiksi staattiselle sähkölle.
Hän korostaa myös löytöräjähteiden arvaamattomuutta. Löytöjen vaarallisuudesta on täysin mahdoton sanoa mitään pelkästään silmämääräisesti.
– Tunnistus kuuluu poliisille, hän painottaa.
Poliisi tekee yhteistyötä ja vaihtaa tietoja Puolustusvoimien kanssa, joka vastaa sotilasräjähteeksi epäiltyjen esineiden kuljetuksesta ja hävittämisestä.
Tilannearvio mahdollisesta vaarasta ja jatkotoimenpiteistä tehdään kustakin löydöstä ilmenevien tietojen ja selvitysten perusteella. Sen mukaan voidaan ihmisten turvallisuuden varmistamiseksi esimerkiksi eristää alueita, jos arvioidaan, että löytöpaikalla voisi olla lisääkin räjähteitä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän