Sade huuhtoi Rompepäivän ihmisruuhkan

0
Markus ja Salomon Koli saivat hierottua hyvät kaupat kaivurista ja potkuautosta. Kauppojen hierominen onkin kaksikon mielestä toripäivien parasta antia.

LOIMAA Peltoisten alue täyttyi laajasti kauppiaista ja etsittyjen tai hetken mielijohteesta mukaan tarttuneiden täsmälöytöjen ostajista. Samaan aikaan Loimaan kauppatorille levittäytyi Loimaan Kauppalan järjestämä koko perheen Kaupparalli-tapahtuma.

Romppeita kaupattiin jo 30. kerran. Useimpina vuosina sade väistää rompealueen varsin mallikkaasti kastellen valmistelijaporukan perjantaina ja purkuporukan lauantai-illalla, mutta jättäen rompeväen rauhaan.

Tällä kertaa sadepilville ei sopimus kelvannut, vaan pari rajua kuuroa laittoi vipinää muun muassa pressuilla tavaroitaan suojelleisiin myyjiin.

Aamu alkoi poutaisena ja rauhallisena. Kauppalabussien oppaiden mukaan meno vilkastui päivän edetessä, mutta tyssäsi sateiden myötä.

Löytöjä ihmiset ehtivät kuitenkin tekemään, niin harkittuja kuin niitä ex-temporeostojakin.

– Itse olen pitkään etsinyt hienoa pöytälamppua ja nyt romppeilta se löytyi. Pärekori löytyi jo torilta, Roosa Ristimäki esitteli löytöjään.

Ristimäen mielestä tänä vuonna tavaraa oli silmämääräisesti enemmän ja tarjolla oli paljon hyvälaatuista rompetta hyvällä hinnalla.

Hinnoista toisaalta voi aina joskus neuvotella, ainakin jos Salomon Kolia on uskominen.

– Kyllähän torikauppaan pieni tinkaaminen aina kuuluu. Tämän potkuautonkin saattoi myyjä joutua myymään vähän tappiolla, mutta lapset ovat kotona mielissään, Koli totesi riemukkaasti tarjouskilpailun voitettuaan.

– Tänä vuonna täällä on enemmän ruokapaikkoja kuin aiemmin. Nyt sateen tauottua on hyvinkin väljää, ehkä se tästä vielä vilkastuu.

Tapani Luoti oli saapunut Amanda Valkeeniemen kanssa etsimään kupariesineitä, joiden keräilyä hän on muutaman vuoden ajan harrastanut. Rompetori osoittautui varsinaiseksi aarreaitaksi, ja pannuja ja muita kupariesineitä tarttui mukaan pussikaupalla.

– Käyttöön näitä ei oteta, vaan ovat hienoja hyllyllä. Hintataso oli sellainen, ettei paljoa tarvinnut tinkiä, Luoti iloitsi kympillä mukaan tarttunutta pientä kuparipannua esitellessään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän