Sillanalusrockissa liputettiin raskaillakin sävelillä

0
Awake Again sai yleisön tukan heilumaan keikkansa aikana. Laulaja Matti Östermalm kuulutti yhdellä kappaleellaan kunniaa Ukrainalle.

LOIMAA Perinteinen ja joidenkin mukaan jopa legendaarinen Sillanalusrock toimitti jälleen kunnollisen, kaikenikäisille sopivan musiikkitapahtuman Citynuokkarin puistossa. Sää ei ihan täydellisesti suosinut rokkailuja tällä kertaa, mutta hyvin varautunut yleisö ei antanutpienen sateen pahemmin tunnelmaa laskea. Varautumattomammille Asemapuiston puut tarjosivat riittävästi suojaa.

Musiikkikattaus osui tänä vuonna parhaiten hieman varttuneemmille nuorille. Viime vuosilta tuttuun tapaan lavalle ensimmäisenä asteli Metsämaan koulun bändi, sen jälkeen turkulaista vaihtoehtometallia tykittänyt Awake Again,jonka jälkeen puistossa kaikui Paavo Laapotti feat Henri Lintula Rock Bandin versiot heavy rockin klassikoista. Pääesiintyjäksi estradille nousi helmikuussa ensimmäisen sooloalbuminsa julkaissut Aki Tykki.

Esiintyjien loimaalaisuusaste oli korkealla tänä vuonna. Toista kertaa Loimaalla esiintyneen Awake Againin rumpuja paukutteli Petteri Horn, joka soitti nykyisen yhtyeensä kanssa ensimmäistä kertaa kotikaupungissaan. Myös Paavo Laapotti feat Henri Lintula Rock Bandin rumpali on loimaalaisvalmisteinen. Aki Tykki on soittanut yli 20 vuotta yhdessä loimaalaistaustaisen Mika Haapasalon kanssa, joten lähes saviseutulaiseksi voi Tykinkin laskea.

Kun musiikkitapahtuma on ehtinyt 36 vuoden ikäiseksi, voi sitä hyvillä mielin kuvailla sukupolvia yhdistäväksi kokemukseksi. Monille kävijöille Sillanalusrock on lähes jokavuotinen etappi syksyn aloitukselle ja yhtä monelle tämänkertainen rokkailu toimi nostalgiatrippinä vuosikausien tauon jälkeen.

Sillan alta pesäpallostadionin kautta sillan pieleen siirtynyt koko perheen tapahtuma pursuaa vuosi toisensa jälkeen hyvää fiilistä ja monipuolisesta esiintyjäkattauksesta ainakin joku laittaa kävijän jalat tamppaamaan rytmien tahdeissa.

– Yllättävän hyvin iski tämä Awake Again, vaikka noin yleensä en hirveästi heviä kuuntelekaan, Miia Lehtinen iloitsi.

Lehtinen oli saapunut nauttimaan Asemapuiston tunnelmasta Anna-Maija Heikkisen ja Sanna Sadonojan kanssa. Lehtinen ja Heikkinen kokivat Sillanalusrockin nyt ensimmäistä kertaa ja ihmettelivät itsekin, miten tämä on voinut jäädä aina väliin.

– Aki Tykki houkutteli minut tänne ja minä sitten nämä muut, Heikkinen taustoitti.

– No ihan kauheasti meitä ei yleensä tarvitse houkutella, Sadonoja nauroi.

Happoradion nokkamiehenä tunnetun Aki Tykin lisäksi kolmikko odotti myös Paavo Laapotin näkemistä livenä ensimmäistä kertaa.

Laapotti myös vastasi koviin odotuksiin helsinkiläisloimaalaisen orkesterinsa kanssa. Laapotin nuoruuden suosikkikappaleista kasattu settilista antoi revittelytilaa jokaiselle kokoonpanon jäsenelle, kun Asemapuisto täyttyi heavyn ja hard rockin klassikoilla.

– Minulle ei ilmeisesti neljä bändiä riittänyt, niin pistettiin vielä tällainen pystyyn, Laapotti nauratti välispiikissään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän