Suosituimmat varattiin minuutissa – osassa Työväenopiston kursseja on tilaa tilaa enää jonossa

0
Työväenopiston kursseista ikisuosikkeja ovat käsityöt. Alastaron kutojien pitämässä näyttelyssä oli keväällä esillä noin sata työtä. Marja-Riitta Helminen (oik.) on kutonut 15 metriä pitkän työn, jonka hän aikoo pätkiä pyyhe- ja kaitaliinoiksi. Kokonaisuudesta syntyy 12 liinaa. Häntä avustaa Iiris Sillanpää.

Loimaa

– Entisöinti ja Rakkaudesta vanhoihin taloihin, ne tulivat täyteen sormia napsauttamalla, Loimaan työväenopiston palvelusihteeri Suvi Juhonen-Kari toteaa.

Kun opiston ilmoittautuminen alkoi edellistorstaina, nämä kurssit tulivat täyteen ensimmäisen minuutin aikana. Myös joogakurssit Loimaalla ja Hirvikoskella täyttyivät nopeasti, kun ilmoittautuminen edellistorstaina iltakuudelta alkoi.

– Alastarolla on asahissa vielä tilaa, muissa on jo jonoa.

Uudelle kokkauskurssille, jossa valmistetaan sushia alusta loppuun, on jo niin paljon jonoa, että tulijoita olisi ollut jo lähes toisen kurssipäivän verran.

Suvi Juhonen-Kari vinkkaa, että kysellä kannattaa kaikista kursseista. Kiinnostus merkataan nimittäin ylös ja se lisää mahdollisuuksia saada keväällä aiheesta vaikka ylimääräisiä kursseja.

Kun ilmoittautumisaikaa on kulunut reilu viikko, kasassa on jo yli 2500 opiskelijaa.

– Kaikkiaan syys- ja kevätlukukauden aikana kursseilla on viitisentuhatta opiskelijaa.

Moni keramiikkaryhmä on täynnä ja jonoa on muodostumassa myös thairuokakurssille sekä viime vuonna ensi kertaa järjestettyyn aikuisbalettiin.

– Se tuli täyteen melkein heti.

– Kielistä espanja on suosittu ja tositosi suosittuja ovat ikäihmisten liikuntaryhmät.

Erityisesti vetoa on senioreiden tanssiryhmillä.

Iloittu on opistossa siitäkin, että esimerkiksi Alastarolla lasten sirkusryhmään on tulijoita jonoksi asti taaperoikäisistä lähtien ja lasten teatteri- ja kuvataideryhmät kiinnostavat.

– On aina hyvä, että saadaan lapset harrastusten pariin.

Suvi Juhonen-Kari jatkaa kurssilistaa ja nauraa, että helpompi olisi melkein sanoa, mitä kursseja opistossa ei ole – sen verran kattava tarjonta hänestä on.

Kielissä on ruotsia, englantia, saksaa, espanjaa ja viroa ja suomea maahanmuuttajille.

– Tarinapaja kiehtoo aina, hän nostaa esimerkiksi sanataiteen kurssin ja lisää, että kädentaidot ja Studia generalia -yleisöluennot kiinnostavat myös.

Musiikissa on tarjolla muun muassa kuoroja ja aikuisrokkareillekin on ryhmä.

– Uutena on musiikkiteoriaa, säveltapailua ja äänenmuodostusta.

Hän arvelee, että monia saattaisivat kiinnostaa myös iltapäiväkäsityöt Hirvikosken kirjastossa.

– Kokoontumisissa on teemoja, mutta siellä voi tehdä omia käsitöitä valmiiksi ja saada opettajalta neuvoa. Se on sellaista mukavaa yhdessäoloa ja mukaan on helppo tulla, voi vaikka ihan kurkistaa kirjastoon tullessaan ovesta sisään.

Vaikka uusiakin kursseja tarjontaan aina tulee, yksi asia on sittenkin kuin ennenkin: noin 90 prosenttia opiskelijoista on naisia.

– Naiset ovat aktiivisia, Suvi Juhonen-Kari luonnehtii.

Miehille on kyllä esimerkiksi oma kokkauskurssi ja hänen mukaansa myös aikuisrokkareiden kurssilla on miehiä, samoin kuoroissa ja kielikursseilla.

– Paljon miehet käyvät myös tuolijumpissa, entisöinnissä ja puukäsitöissä esimerkiksi sekä jalometallikurssilla, jossa olen itse käynyt jo vuosia.

Kokonaan uusiakin opiskelijoita on ilmoittautuneissa jo näkynyt ja Suvi Juhonen-Kari toteaa, ettei mukaan lähtöä kannata arkailla – kärryille pääsee kyllä, vaikka muut olisivatkin harrastaneet jo pidempään.

– Meilläkin jalometallikurssilla syksyllä kokeneemmat kertaavat taitoja ja uusien kanssa opettaja käy asiat läpi perussormuksen teosta alkaen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän